banner

Sayı:69 Haziran 2017 İtibar Edebiyat ve Fikriyat Dergisi

İtibar, 69. sayısı olan Haziran sayısında Asım Gültekin ve Mehmet Dinç ile yapılmış iki söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.
 
İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Cevdet Karal’ın “Yves Tanguy ile Kay Sage” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Mustafa Muharrem’in “Sen ü Ben”, Adem Turan’ın “Bin Keder” ve İsmail Kılıçarslan’ın “Doru” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Mustafa Akar, Cafer Keklikçi, Zafer Acar, Nurullah Genç, Muhammed Mücahit Yılmaz, Mehmet Aycı, Mustafa Uçurum, Gökhan Ergür, Cengizhan Konuş, Seyyid Ensar, Mehmet Şamil, Rabia Gelincik, Ali Oturaklı, Zülal Sema, Harun Yakarer, Mustafa Ergin Kılıç, Enes Talha Tüfekçi, Hasan Hüseyin Çağıran, Ali Akçakaya, Abdullah İlhan, Muhammed Enes Kala, Abdulhâlik Aker, Mehmet Doruk Kandemir, Yunus Karadağ, Emel Özkan, Said Yavuz ve Mehmet Burak.
 
İtibar Haziran sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda Sibel Eraslan’ın “Üç Kere Uzak – Üç Kere Yakın”, Cihan Aktaş’ın “Opdireyha”, Güray Süngü’nün “Gül Kokuları Çocukların Kaburga Kırıklarından Geliyor”, Doğukan İşler’in “Bal”, Yunus Develi’nin “George Viladimir’in Elleri”, Muhsin Macit’in “Gelnhousen Eriği”, Ayşegül Genç’in “Kendimizi Yorduk Kendimizle”, Neslihan Soydaş’ın “Tek Başına Bir Dil” ve Muhammed Karakaya’nın “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” isimli öyküleri bulunuyor.
 
Asım Gültekin ve Mehmet Dinç Söyleşileri
 
İtibar’ın Haziran sayısında Asım Gültekin ile Suavi Kemal Yazgıç konuşmuş. Gültekin, Türkçede sayıların etimolojisiyle ilgili önemli bilgiler veriyor. İkinci söyleşide ise Mehmet Dinç, Gökhan Ergür’ün sorularını yanıtlamış. Dinç, Beraber yorulacağımız insanları bulalım ve ne olursa olsun onları kaybetmeyelim.” diyor. Saadettin Acar, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Akif Emre Ağabeyle ilgili dokunaklı bir yazı kaleme aldı: Akif Emre Duruşu. Berat Demirci güzel bir yazıyla aramızda: Kırk Yamalı Bohça. Kemal Öztürk, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da işgalin neye karşılık geldiğini yaşayıp yazdı. Ercan Yıldırım, dergimizi bir adım ileriye taşıyan yazılarına devam ediyor: Yeni Kuşakların Dindarlığı. Zeynep Merdan’ın ilk kez bir yazısını yayımlıyoruz: Yarım Yüzyıl Sonra Akıbeti Görülen Mısra. Necip Tosun, gezi yazılarına devam ediyor: Barselona ve Madrid Günleri. Gökhan Gökçek Türk tarihindeki yolculuğuna devam ediyor. Bu sayımızın diğer yazarları ise Hüsrev Hatemi, Mustafa Özel, Muhammed Emin Albayrak, Bahadır Sancak, Ahmet Edip Başaran, Emine Batar, Hüseyin Ahmet Çelik, Orhan Özekinci, Rıdvan Tulum ve Sadık Koç.

Liste Fiyatı: 9,90
Yayın Tarihi: 02.06.2017
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 43 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sayi69-haziran-2017-itibar-edebiyat-ve-fikriyat-dergisi/427780.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3900860/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner