banner
Sayı:72 Eylül 2017 İtibar Edebiyat ve Fikriyat Dergisi

Sayı:72 Eylül 2017 İtibar Edebiyat ve Fikriyat Dergisi

İtibar, 72. sayısı olan Eylül sayısında İsmail Kılıçarslan, Samet Doğan ve Ali Berkay ile yapılmış üç söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.
 
İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Ahmet Murat’ın “Yazma ve Lanet” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. İsmail Kılıçarslan’ın “Türk Eğrisi”, Ercan Yılmaz’ın “Kurban” ve Fatma Şengil Süzer’in “Beni Bahçeye Götür” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Cafer Keklikçi, Serap Kadıoğlu, Nurullah Genç, Nurettin Durman, Bilal Can, Mehmet Aycı, Eray Sarıçam, Emel Özkan, Muzaffer Serkan Aydın, Fatih Muhammet Atasever, Soner Karakuş, Ali Oturaklı, Ertuğrul Gazi Demir, Zeynep Tuğçe Karadağ, Vahide Mutu, Eda Fırat, Ayşe Çelikkaya, Mehmet Burak, Ümit Aktaş, Mehmet Narlı, Ali Sali, Mustafa Uçurum, Hasan Hüseyin Çağıran, Rahime Kasım, Rıfat Eroğlu, Zülal Sema, Mustafa Duruş, Gazi Balcı, İbrahim Tenekeci, Ünsal Ünlü ve Furkan Çalışkan.  
 
İtibar Eylül sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda İsmail Özen’in “Kesitler”, Mukadder Gemici’nin “Babamın Sesi”, Betül Nurata’nın “Nasıl Derim?”, Selma Aksoy Türköz’ün “Son Bakış”, Suavi Kemal Yazgıç’ın “Kapıları Çarpmak”, Gülcan Tezcan’ın “Sen Olmasam” ve Soner Oğuz’un “Mumya Tamircisi” isimli öyküleri bulunuyor.
 
İsmail Kılıçarslan, Samet Doğan ve Ali Berkay Söyleşileri
 
İtibar’ın Eylül sayısında İsmail Kılıçarslan ile Yusuf Genç konuşmuş. Şair Kılıçarslan’ın denemeci yönü üzerine gerçekleşen söyleşide Kılıçarslan,Bizim edebiyatımız kederimiz, kırgınlığımız kadardır” diyor. İkinci söyleşimizde ise Samet Doğan, Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlamış. Doğan, Gördüklerim hayal edilerek yazılan şeylerden bile korkunç” diyerek “Cuma Günü Uçmayan Kuş” isimli kitabı hakkında önemli bir ipucu veriyor. Üçüncü söyleşimizde ise Ali Berkay, Bilal Habeş Evren’in sorularını yanıtlamış. Berkay, “Şiir, konuşmanın en iyi şekli olarak kullanılabilir” diyor. Necip Tosun’un önemli bir yazısını yayınlıyoruz: Okuma ve Hayat. Sibel Eraslan, “Sanat ve Düşüncede Benzeşim ve Aşinalık Üzerine” isimli bir yazı kaleme aldı. Özkan Gözel, kıymetli bir yazıyla aramızda: Hakikatli Özne. M. Fatih Andı, “Peygamber’i Şiirle Sevmek” yazılarının on dokuzuncusunu kaleme aldı. Hayrettin Orhanoğlu, İbrahim Tenekeci şiiri üzerine yazdı. Ayrıca bu sayıdan itibaren deneme bölümümüzü ayrı tutuyoruz. Muhsin Macit, Rabia Gelincik ve Nadir Aşçı denemeleriyle dergimize katkı yapan isimler. Bu sayımızın diğer yazarları ise Hüsrev Hatemi, Kemal Sayar, Mustafa Özel, Gökhan Gökçek, Zeynep Merdan, Savaş Barkçin, Hatice Ebrar Akbulut, Kaan Orhan, Rıdvan Tulum, Kâzım Berkay Özkardaş, Hamza Önalan, Gülhan Tuba Çelik ve Muhammed Emin Albayrak.

Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 07.09.2017
ISSN:
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 87 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sayi72-eylul-2017-itibar-edebiyat-ve-fikriyat-dergisi/434358.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4494740/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner