banner
Sovyet Algı Dünyası Üzerine Denemeler 1 & Sovyet Post-punk’ı: Noçnoy Prospekt ve Felsefi Yorumu

Sovyet Algı Dünyası Üzerine Denemeler 1 Sovyet Post-punk’ı: Noçnoy Prospekt ve Felsefi Yorumu

Atmosfer felsefi/sinemasal bir kavram olarak kurgulanabilir mi?
Sine göz’den fono-göz’e nasıl geçilir?
 
Okuyacağınız felsefi deneme Sovyet Algı Dünyasının içine yolculuk yaparak bu iki kavramı Deleuzecü bir bakışla devreye almayı ve Dziga Vertov’tan Ulus Baker’e, oradan da Gilles Deleuze’e doğru bir kavram işçiliğine yönelmeyi hedefliyor. Bu hedefin görünür olmasını sağlayan 1980’lerin Moskova’sında aykırı bir post-punk grubunun gerçekleştirmiş olduğu sıra dışı video kayıtlarıdır.
Rus kültürünün gizemli edebiyatına, karanlık müziklerine, kozmik bilimine, kendine has bilimkurgu anlayışına ve uçsuz bucaksız topraklarının Türk kültleriyle bütünleşmiş tarihine seyahat etmeliyiz. İnanıyorum ki buralarda aradığımız ve bulmamız gereken çok şey var.
“Profesör ekranın arkasındadır. Ekranda neleri gördüğünü izleyici bilmemekte. Tek bildiği masa lambasının ışığı altında profesörün çalışmakta olduğu, tek duyduğuysa bu kesik notalardan meydana gelen org döngüsüdür. Bir haberci ya da çözülemeyen bir kâhin sözü gibi melodi sürekli tekrarlanır…”

Liste Fiyatı: 14,00
Yayın Tarihi: 23.03.2017
ISBN: 9786059486132
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 96
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 15 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sovyet-algi-dunyasi-uzerine-denemeler-1-sovyet-postpunki-nocnoy-prospekt-ve-felsefi-yorumu/420584.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3428966/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner