banner
Sultan Dördüncü Murad'ın Hatt-ı Hümayunları - Suver-i Hutut-ı Hümayun

Sultan Dördüncü Murad'ın Hatt-ı Hümayunları - Suver-i Hutut-ı Hümayun

Hatt-ı Hümâyûn; umumiyetle padişahların el yazılarına verilen isim olup, padişahların yazılı emirleri manasında kullanılmaktadır. Hatt-ı hümâyûnlar sadrazamların tahrirî olarak ve kısaca arz ettikleri meseleler dolayısıyla telhis denilen kâğıdın üzerine yazıldığı gibi, doğrudan doğruya da sâdır olurdu. Bu ikincisine beyaz üzerine hatt-ı hümayûn denirdi.
Yayına hazırlanan "Suver-i Hutût-ı Hümâyûn" isimli bu eser, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi, Türkçe Yazmalar kısmı 6110 numarada kayıtlıdır. 216 varakdan müteşekkil bu mecmuada 319 adet hatt-ı hümâyûn yer almaktadır. Bu eser Dördüncü Murad Han’ın emirlerinin yer aldığı hatt-ı hümâyûn suretlerinin toplanmasıyla hazırlanmış bir mecmuadır. Kapağında rastlanılan şerhe göre bu mecmuayı Beğlikçi-i Divan Mehmed Raşid ile sabık Rumeli Kazaskeri Mehmed Arif Bey hazırlamıştır.
Mecmuada yer alan hatt-ı hümayunlar, Osmanlı Devleti’nin o zamanki siyasi ve ictimai yapısını göstermesi bakımından oldukça ehemmiyetlidir. Devleti meşgul eden hemen her siyasi mevzuda hatt-ı hümâyûn bulunmaktadır. Bu hatlar, muhteviyatına göre bir araya getirilmiş; bunlar da kendi içinde kronolojik sıraya konmuştur.
Sultan Dördüncü Murad'ın hatt-ı hümâyûnlarında oldukça sade bir ifade kendini gösterdiği gibi, metinler içerisinde eski Anadolu Türkçesi'nde kullanılan pek çok kelime de yer almaktadır.

Liste Fiyatı: 364,00
Derleyici: Dr. Önder Bayır
Yayın Tarihi: 30.06.2014
ISBN: 9786055101824
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 484
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 17 x 24 cm

Bu üründen 112 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
221,31

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 260

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 210,25
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sultan-dorduncu-muradin-hatti-humayunlari-suveri-hututi-humayun/343678.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:273880/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner