banner
Tahkiku ma li'l-Hind & Biruni'nin Gözüyle Hindistan

Tahkiku ma li'l-Hind Biruni'nin Gözüyle Hindistan

Bu Eser'in; Dinsel inanç ve düşünceler dışındaki diğer bütün konuların, mahiyeti bakımından İslam inanç ve uygulamalarından oldukça farklı olan Hint dinî ve felsefî düşüncesinin Müslümanlarca anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla ele alındığı söylenebilir.

Tahkîku mâ li’l-Hind Arapça aslı itibarıyla çoğunluğu ortalama dört-beş sayfa uzunluğundaki seksen bölümden oluşur. Bu bölümlerde Hint kültürünün temel nitelikleri, Hindu tanrı inancı, görünür ve görünmez âlemlere ilişkin Hindu inançları, kutsal metinler, dinî ve medenî hukukun kaynağı, nihaî kurtuluşun mahiyeti ve ulaşma yöntemleri, avatara öğretisi, kast sistemi ve farklı kastlara özgü kurallar, kutsal yerler ve ziyaret adabı, kurban ve kefaret törenleri, dinî bayramlar ve oruç günleri, evlilik ve ölümle ilgili uygulamalar gibi dinsel hayata dair ayrıntılı bilgi vardır. Bunun yanı sıra eserde, Hint edebiyatı, coğrafyası, astronomisi, tarihi ve astrolojisi gibi söz konusu kültürün hemen her alanına dair pek çok malûmat bulmak mümkündür.

Kısacası, dinsel inanç ve düşünceler dışındaki diğer bütün konuların, mahiyeti bakımından İslam inanç ve uygulamalarından oldukça farklı olan Hint dinî ve felsefî düşüncesinin Müslümanlarca anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla ele alındığı söylenebilir.

Liste Fiyatı: 80,00
Çevirmen: Kıvameddin Burslan
Yayın Tarihi: 01.07.2015
ISBN: 9789751630506
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 152 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
72,00

Genellikle 10-12 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 36

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 64,80
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tahkiku-ma-lilhind-biruninin-gozuyle-hindistan/372630.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1104903/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner