banner
Temmuz Dergisi Ağustos 2016 Sayı 1

Temmuz Dergisi Ağustos 2016 Sayı 1

Edebiyat, Sanat ve Fikriyat dergisi Temmuz, Ağustos 2016 tarihli ilk sayısıyla okurlarına merhaba diyor. Şiir, öykü, çizgi, inceleme, çeviri ve denemelerin yanı sıra “Temmuz Direnişi ve Edebiyat” başlıklı bir dosya ile 15 Temmuz’daki darbe girişimini lanetleyen ve halkın büyük direnişini selamlayan dergide, Cemal Şakar’la bu konuda yapılmış bir söyleşi de yer alıyor.
Derginin çıkış serüvenini ve hedeflerini özetleyen “Kahramanın Dönüşü” başlıklı sunuş yazısında, 15 Temmuz direnişiyle ilgili vurgular da yer alıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Ali Emre’nin yaptığı derginin ilk sayısı, usta sanatçı Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılıyor. Ardından derginin editörlüğünü de yapan Mustafa Yılmaz’ın “Yollardan Geçeceksiniz, Yıllardan” başlıklı yazısı geliyor.
Temmuz’un şiir sayfaları, Arif Ay’ın “Gökyüzü Bayramı” başlığını taşıyan ve Temmuz direnişine ışıklar düşüren şiiri ile başlıyor. Dilek Kartal’ın “Tekvir”, Ali Emre’nin “Bir İftitah Tekbiri Gibi” şiirleriyle yer aldıkları derginin diğer şairleri İsmail Söylemez, Sinan Ceran, M. Akif Şahin, Mustafa Halil, Ahmet Laçin ve Tuncay Yerlikaya.
Derginin bu ilk sayısının öykü sayfalarında ise Abdullah Harmancı’nın “Nefes” ve Akif Hasan Kaya’nın “Bu Bir Aşk Hikayesi Değildir” adlı öyküleri bulunuyor.
Serkan Akın’ın, Nizar Kabbani ile ilgili “El Öpmeyen Şiirler” yazısıyla katkıda bulunduğu dergide, ünlü şairin Aydın Ünlü tarafından çevrilen “Ey Gazze’nin Öğrencileri” adlı şiiri de dikkat çekiyor. Eyüp Sabri Togan’ın “Dostoyevski’de Doğu Sorunu ve Kur’an” başlıklı yazısının bulunduğu Temmuz’da, Süleyman Ceran, son dönemin önemli romancılarından Ayşegül Genç’in “Kuğu Boynu” kitabını ele alıyor. Ümit Kudbay’ın Edward Said’in eleştirmenliği üzerinde durduğu yazısını, Said’in ünlü yazarlar Sartre, de Beauvoir ve Faucoult ile karşılaşmasını resmeden önemli bir çeviri izliyor. Dergide, Hülya Şekerci “Can Sıkıntısı” üzerine sıra dışı tespitleriyle yer alırken, Murat Kurt “Foto Kritik”le ilk sayıya ayrı bir renk katıyor. Erdoğan Aydoğan ve Zeliha Nisan Önder, dergiye denemeleriyle katkıda bulunan isimler. Dergide “Resimli Edebiyat Tarihi” başlıklı farklı bir bölüm de var. Son sayfada ise Necmettin Asma’nın “Sürgün” adlı çizgisi bulunuyor.

Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 01.08.2016
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 48 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/temmuz-dergisi-agustos-2016-sayi-1/400626.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1419928/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner