banner
Türk Kartallarının Doğuşu & Osmanlı’da Havacılığın Kısa Tarihi

Türk Kartallarının Doğuşu Osmanlı’da Havacılığın Kısa Tarihi

Osmanlı’nın havacılık öyküsü pek bilinmeyen bir macera ve oldukça renkli. Asıl önemlisi ise dünya havacılık tarihi açısından da pek çok ilki içinde barındırıyor.
 
Dünyada uçaktan yapılan ilk bombardıman, Trablusgarp savaşında İtalya tarafından Osmanlı’ya karşı gerçekleştirildi. Öyle ki pilot babasına yazdığı mektupta şöyle diyordu: “Bunu Türklerin üzerinde denemek çok ilginç olacak”.
İstanbul dünyada ilk bombalanan şehirlerden biriydi. 1916 yılından I. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar defalarca bombalandı.
Trablusgarb’ta Osmanlı’ya karşı savaşan İtalyan Yüzbaşı Moizo’nun uçağı vurularak mecburi inişe zorlandı. Moizo dünya savaş tarihinde ilk esir düşen pilottu. Osmanlı da ilk esir eden ülkeydi.
İstanbul’un bombalanması sırasında öyle bir kahraman pilotumuz vardı ki düşman uçaklarının arasına tek başına daldı. Sonrasında yaralandı, uçağını yere indirinceye kadar dayandı ve bayıldı. Fazıl Bey, bu olaydan birkaç gün sonra mütareke ilan edilince savaştığı pilotlar tarafından bizzat tebrik edildi.
Osmanlı havacılık açısından güçlü devletler arasındaydı. Öyle ki 1918 yılında savaş sona erdiğinde hala 93 uçaklık bir filosu bulunuyordu.

Liste Fiyatı: 168,00
Yayın Tarihi: 09.05.2018
ISBN: 9789752482784
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 179 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
115,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 60

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 106,26
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-kartallarinin-dogusu-osmanlida-havaciligin-kisa-tarihi/460725.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5915141/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner