Ne Okusam Listeleri:

Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak

Muasırlaşmak (Çadaşlaşmak), şekil ve yaşayış yönünden Avrupalılara benzemek demek değildir. Ne zaman ki, bilgi ve sanayi mallarını Avrupadan alma zorunluluğundan kurtuluruz, işte o zaman çağdaşlaşmış olduğumuzu anlarız.
Türkleşmek, İslâmlaşmak ülkülerimiz arasında bir çatışma olmadığını söylemiştik. Bunlarla çağdaşlaşma ihtiyacı arasında bir çatışma yoktur.
Çağdaş olma ihitiyacı, bize Avrupadan yalnız bilimsel ve pratik âletlerle tekniğin aktarılmasını emrediyor. Avrupa'da dinden ve milliyetten doğan, bizde de bu kaynaklardan araştırılması gereken bir takım manevî ihtiyaçlarımız vardır ki, bunların da âletler ve teknikler gibi Batıdan aktarılması gerekmez.
Öyle ise, her birinin etki alanlarının sınırlarını belirleyerek bu üç gayenin üçünü de kabul etmeliyiz; daha doğrusu bunların bir ihtiyacın üç ayrı noktadan görünüş biçimleri olduğunu anlayarak "Çağdaş bir İslâm Türklüğü" yaratmalıyız.
(Kitap'tan sf. 15)
Liste Fiyatı: 200,00TL
Sadeleştiren: Yalçın Toker
Yayın Tarihi: 04.05.2016
ISBN: 9789754450057
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 120
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13 x 19.5 cm
Bu üründen 231 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
137,50TL
Kazanacağınız Puan: 178
Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat
126,50TL
Okuma Listeleri:
5 kişi
0 kişi
16 kişi