banner
Ulusların Babası Hz. İbrahim & Avram-Abraham-İbrahim

Ulusların Babası Hz. İbrahim Avram-Abraham-İbrahim

Hz. İbrahim tek tanrılı ortadoğu dinlerinin kurucusu gerçek bir peygamber olmasının yanısıra, hakikate giden yolun sırlarını da çözen gerçek bir önderdir.

0, insanoğluna verilen özelliklerin en değerlisi olan aklını kullanarak, kendisine dayatılan geçmiş bilgileri sorgulayan, yanıtlar arayan, gözlemlerden sonuçlar çıkaran, sonuçları özgürce dile getiren ve bu yüzden yaşamı pahasına tüm topluma tek başına direnen insanın, bilinen ilk örneğidir. Ne yazık ki, O’nun yolundan gittiğini sanan bir çok insan, yeniliği, “eski köye yeni adet” getirilmesini büyük suç sayarak, insan aklını tutsak etmeye çalışmış, O’nun yolunu kullanarak O’na ihanet etmiş ve etmektedir. Hz. İbrahim’i izleyen gerçek din önderleri, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed O’nun öğretisinin sembollerini çözerek, inceliklerini anlayarak, izleyenlerine anlatmaya çalışmışlar ama onların ölümünden sonra, yine ayrılık çanları çalmış ve dünyamız barışı öğütleyenlerin isteklerinin tam tersine savaşlardan kurtulamamıştır.

Elinizdeki kitap bir yanıyla okuru Hz İbrahim'in yaşamına götürüyor, öte yandan ilginç bir şekilde öğretisinin hala ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Ekrem Ülkü, Kabala kitabında çok zor meseleleri akıcı ve anlaşılar bir dille okura aktarmasıyla beğeni toplamıştı. Bu kitabındaysa Hz. İbrahim’in metaforlarını okura şaşkınlık veren bir sadelikle ve açıklıkla aktarıyor.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 27.03.2012
ISBN: 9786055895280
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 105
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 131 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/uluslarin-babasi-hz-ibrahim-avramabrahamibrahim/271524.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:251895/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner