banner
Var Olmak / Kurtuluş Savaşı Üçlüsü I

Var Olmak / Kurtuluş Savaşı Üçlüsü I

Anadolu işgal altındadır. Her yerde direniş fikri çiçek açmış ve topyekûn bir mücadele girişimi filizlenmeye başlamıştır. Ama bu hareketler birbirinden habersizdir. Tıpkı 1919 baharında Biga kasabasında yaşayanların Samsun’a doğru yol alan bir gemiden ve onun yolcularının düşüncelerinden habersiz oluşu gibi.
 
Yabancıların elindeki tuz, tütün ve alkol tekeli Osmanlı Reji Şirketi’nin Biga müdürü Hamdi Bey emrindeki yurtseverleri ve şirkete ait mülkü direnişe kazandırmak için gizli ama zekice hamleler hazırlamakta ve kararlılıkla bunları gerçekleştirmeye çalışmaktadır.
 
Karşısında kaymakam ve eşrafın en güçlü ismi, soy Çerkeslerden Anzavur Ahmet Paşa vardır. İstanbul’da payitaht kendinden bağımsız hareket edileceğinden emin olduğundan, iktidarını korumaya yönelik bir askeri-polisiye önlem olarak Kuvâyi İnzibâtiye’yi oluşturma çabasındadır.
 
Kararsızlıklar, yalpalamalar içindeki insanlar kendilerine yön bulmakta zorlansa da yerel çekişmeler, kinler, düşmanlıklar arasından sıyrılarak birlik bilincinin oluşumu ve manevi gücün halkın iradesi olarak doğuşu sadece birkaç küçük dokunuşa gereksinim duymaktadır.
Çünkü mesele “Var Olmak”tan ibarettir.

Liste Fiyatı: 149,00
Yayın Tarihi: 29.10.2019
ISBN: 9786054906932
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12 x 19 cm

Bu üründen 82 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/var-olmak-kurtulus-savasi-uclusu-i/518375.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:10054207/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner