banner
Ya Ben Yoksam? & Benliğin Labirentinde Bir Gezinti

Ya Ben Yoksam? Benliğin Labirentinde Bir Gezinti

Ya Ben Yoksam? Benliğin Labirentinde Bir Gezinti şizofreni, otizm, Alzheimer, epilepsi, Cotard sendromu gibi çeşitli hastalıklara ilişkin en yeni sinirbilim araştırmalarının ışığında insanın benlik algısını araştı­ran müthiş bir çalışma.
 
Anil Ananthaswamy bu rahatsızlıklar konusundaki kapsamlı araştır­malarını ve hastalarla yaptığı görüşmeleri birleştirerek benlik konu­sundaki düşünüşümüzü kökten değiştirecek yeni bir bakış açısı sunu­yor. Bir hasta fazlalık olduğunu düşündüğü bacağını kesip atarken, bir başkası evrenle bütünleştiğini hissediyor. Hastalıkları nedeniyle geç­mişteki kimliklerinden çok şey yitirmiş olan bu kişiler, benliğin geride kalanlarla da varlığını sürdürdüğünü kâh şaşırtıcı kâh üzücü deneyim­lerle ortaya koyuyorlar.
 
Bugün benlik hakkında öğrendiklerimiz sayesinde, zihin ve beden ara­sında ayrım yapılamayacağını biliyoruz. Peki, o halde benlik tam olarak nerede yer alır; beyinde mi, zihinde mi, bedende mi? Ya Ben Yoksam? Benliğin Labirentinde Bir Gezinti sinirbilimin benlik algımıza ilişkin bulgularını renkli bir anlatımla sunuyor.
 
Anil Ananthaswamy New Scientist dergisinin danışman kadrosun­da yer alıyor. California Üniversitesi Santa Cruz’daki bilim yazarlığı programında misafir editörlük yapıyor ve Hindistan, Bangalor’daki Ulusal Biyoloji Bilimleri Merkezi’nde bilim gazeteciliği dersi veriyor. İngiltere Fizik Enstitüsü’nün Fizik Gazeteciliği Ödülü’nü ve Britanya Bi­lim Yazarları Birliği’nin En İyi Araştırmacı Gazeteci ödülünü kazanan Ananthaswamy’nin ilk kitabı The Edge of Physics 2010’da Physics World tarafından yılın kitabı seçildi. Ananthaswamy Hindistan, Bangalor’da ve California, Berkeley’de yaşıyor.

Liste Fiyatı: 140,00
Çevirmen: Duygu Akın
Yayın Tarihi: 10.08.2018
ISBN: 9789750843105
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 252
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 527 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
92,40

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 68

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 87,78
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ya-ben-yoksam-benligin-labirentinde-bir-gezinti/470626.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:6684864/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner