Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar

“Herkes tıpkı kendi derisi­nin altındaki g'ibi, kendi bi­lincinin içindedir ve doğru­dan yalnız kendi bilincinin içinde yaşar; Bu nedenle ona dışarıdan yardım edile­mez.”

Schopenhauer’ın felsefesi tüm yaşamımızın daha iyi olabileceği görüşünden yola çıkıyor. Madem bir kez dün­yaya geldik, ömrümüzün yıllarıyla başa çıkmamız gerekiyor. Önerileri çabuk hazları yeriyor, ama büyük çaba göstererek buna kat­lanana da entelektüel mut­luluk vaat ediyor. Düşünce tarzının karamsar ve alaycı havasına katlanmak kolay değil, ama ardından büyük bir dâhinin havaifişek gös­terisiyle ödüllendirileceksiniz.

Hiç kimse bu kitaba ilgisiz kalamaz:Ya Schopenhauer’ın dünya görüşüne karşı çıkar ve böylece kendi görüşünü keskinleştirir ya da onda dünya üzerindeki varlığıyla daha kolay başa çıkabilmek adına gerçekten yardımcı olabilecek bilgiler bulabilir. Bu kitap felsefeyle ilgilenenler için bir zorunlu­luk, düşünen, aydın insanın kütüphanesinde bulunması gereken bir eser.
Liste Fiyatı: 375,00TL
Çevirmen: Firuzan Gürbüz
Yayın Tarihi: 11.08.2026
ISBN: 9786051710662
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 300
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12 x 20 cm
Bu üründen 448 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
281,25TL
Kazanacağınız Puan: 338
Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat 258,75TL
Okuma Listeleri:
30 kişi
3 kişi
16 kişi