banner
Yeni Türkiye / New Turkey

Yeni Türkiye / New Turkey

Çağdaş fotoğraf sanatının Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Germen'in çalışmaları hakkında monografik bir kitap. Sanatçının 2000'li yıllardan günümüze dek sürdürdüğü dizilerini "Yeni Türkiye" başlığı altında toplam sekiz bölümde ele alan kitabın gövdesini, Germen'in farklı deneylere girerek ürettiği çalışmalarındaki "özgün yorumlar" oluşturuyor.
Murathan Mungan ve Necmi Sönmez'in ayrıntılı yazılarının yer aldığı yayında, Photographische Sammlung Köln'de küratör olarak çalışan Barbara Hoffmann Johnson'un sanatçıyla yaptığı konuşma ve Germen'in kaleme aldığı notlar da bulunuyor.
Kitap; artık “zararlı” hale gelen kentsel dönüşüm, ekonomik gelişmelerin yol açtığı endüstriyel büyüme, toplum mühendisliği, sanat ve sermaye arasındaki ilişkiler, toplu taşımaya faydası olmayan ve sıkışık trafiğe zemin sağlayan yol inşaatları ve son olarak da Türkiye tarihinin en önemli toplumsal hareketi olan Gezi Direnişi gibi Türkiye'nin son on yıldaki gündeminin merkezine oturmuş konuları tartışmaya açıyor.
24 × 31 cm boyutlarında olan 252 sayfalık kitap, Türkçe ve İngilizce olarak tek cilt halinde bir asetat kutu içinde sunulmuştur.
***
 
A monographic book about the work of Murat Germen, a faculty member at Sabancı University's Faculty of Arts and Social Sciences and one of the most important representatives of contemporary photography art in Turkey. The body of the book, which examines the artist's series from the 2000s to the present under the title “New Turkey” in eight sections, consists of “original interpretations” that Germen captured in his works produced through various experiments.
The publication features detailed writings by Murathan Mungan and Necmi Sönmez, as well as a conversation between the artist and Barbara Hoffmann Johnson, who works as a curator at Photographische Sammlung Köln, and notes written by Germen.
The book opens up for discussion topics that have been at the center of Turkey's agenda in the last decade, such as urban transformation that has now become “harmful,” industrial growth caused by economic developments, social engineering, relationships between art and capital, road constructions that provide no benefit to public transportation and contribute to congested traffic, and finally the Gezi Resistance, which is the most important social movement in Turkey's history.
The 252-page book, measuring 24 × 31 cm, is presented in a single volume in both Turkish and English within an acetate box.

Liste Fiyatı: 3.250,00
Yayın Tarihi: 01.11.2013
ISBN: 9789757710301
Dil: İNGİLİZCE,TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 252
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 24 x 31 cm

Bu üründen 3 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
2.746,25

Bedava Kargo?

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 192

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 2.471,63
banner

loading
banner
banner
banner
loading
banner
banner