banner
Yeryüzünde Türk Mührü/Şehitliklerimiz

Yeryüzünde Türk Mührü/Şehitliklerimiz

Dünya tarihinin her sayfasında yer almış olan Türkler; Orta Asya'dan batıya hareketlerinde Kafkasları aşarak Malazgirt'ten Anadolu topraklarına girmişlerdir. Bu toprakları yurt edinme mücadeleleri yüzyıllar boyunca sürmüştür.
Türk İstiklâl Savaşı sonuna kadar geçen zaman içinde üç kıtada ve Anadolu'da yaptıkları çarpışmalarda isimleri destanlara konu olan sayısız şehitler vermişlerdir.
Mısır, Arabistan, Kafkasya, Kırım ve Avrupanın pek çok yerinde, Türk atlılarının ayak basmadığı, ırmaklarından su içmediği ve şehit olarak kanlarını akıtmadığı bir karış toprak parçası yoktur.
Kosova, Niğbolu, Plevne, Mohaç, Hicaz, Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale, Kore ve Kıbrıs Savaşları gibi pek çok çarpışmada; Türk olarak özgür yaşamak, vatanı, namusu ve dini için, onbinlerce genç canını hiçe saymış, geride kalıp "gazi" olmaktansa ileri atılıp "şehit" olmayı seçmiştir.
Günümüzde bu kahraman ve aziz şehitlerimizin yattıkları toprak parçalarının nereler olduğunu araştıran yazar buraları bizlere tanıtmayı amaçlayarak bu eseri hazırlamıştır.

Liste Fiyatı: 50,00
Yayın Tarihi: 30.12.2000
ISBN: 9789757747154
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 251 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yeryuzunde-turk-muhrusehitliklerimiz/31587.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:301294/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner