banner
Yönsüzleşmiş Savaşlar & Politik Felsefenin Bir Sınır Meselesi Olarak Savaşa Dair

Yönsüzleşmiş Savaşlar Politik Felsefenin Bir Sınır Meselesi Olarak Savaşa Dair

Yönsüzleşmiş Savaşlar kitabı, günümüzün yıkıcı ve hukuk kurmayan savaşlarını konu edinmektedir. Yaşadığımız çağ ne taş çağıdır ne bronz ne de demir…Yaşadığımız çağ plastik çağdır. Her şey hızlıca şekil değiştirebilir ve toprağa yabancıdır. Böyle bir çağda savaşlar da yönsüzleşmiştir. M. Ertan Kardeş, “politik felsefenin bir sınır meselesi olarak” günümüzün yönsüzleşmiş savaşlarını tartışmaya açarak kavramaya çalışmaktadır.
 
Çalışma, çağdaş politik felsefenin tanınma, kriz, çatışma gibi konularını savaş kavrayışından hareketle düşünmeye davet ediyor. “Felsefe ya da politik felsefe” açısından savaşları tarihselliği bağlamında tanımak ve savaşın kendisini şiddet olarak yeniden üretme biçimlerini düşünmek kaçınılmaz durmaktadır. Kitap çağın semptomlarını Hobbes, Rousseau, Clausewitz, Hegel, Schmitt ve Aron etrafındaki çapraz okumalarla deşmekte ve yönsüzleşmiş savaşların dünyasında tüm toplumsal tasarımlarımızın yeniden düşünülmesinin zorunlu olduğunun altını çizmektedir.

Liste Fiyatı: 190,00
Yayın Tarihi: 11.02.2019
ISBN: 9786059460781
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 247 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
104,50

Süper Fırsat?

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 66

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yonsuzlesmis-savaslar-politik-felsefenin-bir-sinir-meselesi-olarak-savasa-dair/493125.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:8064331/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner