banner
Sözlerin Soyağacı (Karton Kapak)

Sözlerin Soyağacı (Karton Kapak)

Sözlerin Soyağacı, çağdaş Türkçenin etimolojisi konusunda bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve sistematik çalışmadır. Günümüz Türkçesinde kullanılan 13.000'den fazla kelimenin kökeni titizlikle araştırılmış ve tutarlı bir leksikolojik anlayışla okura sunulmuştur. Her kelimenin Türkçe metinlerde kayda geçtiği en erken tarih, yıl veya yüzyıl olarak belgelenmiştir. Yabancı dillerden alınmış olan kelimelerin o dildeki kökleri en eski yazılı kaynaklara dek izlenmiştir. Yüzlerce kelimeye ilişkin yaygın yanlış inançlar düzeltilmiştir. Türk sözlükçülüğünde yüz yıldan beri kendini duyuran bir eksiğin giderilmesi yönünde bu eserin önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.

Sözlüğün dördüncü basımı, çoğu son yıllarda kullanıma giren yeni kelimeler olmak üzere 550 dolayında yeni madde başı içermektedir. Türkçe kelimelerin ilk kaydedildiği tarihi belgeleme çalışması bu basımda tatmin edici bir düzeye ulaşmıştır. Türkçe kökenli kelimelerin morfolojik yapısı daha ayrıntılı olarak ele alınmış ve Türkçe yapım eklerine dair bir bölüm eklenmiştir. Arapça gramerdeki bazı hatalar düzeltilmiştir. İki yüze yakın kuşkulu ve yanlış etimoloji gözden geçirilmiş, içeriğe ve sunum biçimine ilişkin binlerce düzeltme yapılmıştır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 17,13
Yayın Tarihi: 11.07.2012
ISBN: 9789752896369
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 773
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 663 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sozlerin-soyagaci-karton-kapak/138515.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:121372/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner