banner
Cins Aylık Kültür Dergisi Sayı:72 Eylül 2021

Cins Aylık Kültür Dergisi Sayı:72 Eylül 2021

“OKUDUM VE ANLADIM
 DÜNYA BİZDEN BAHSETMİYOR”
Aylık “Okuma Atlası” Cins, 2021 Eylül sayısı ile raflarda! Cins 72. sayısı ile okurlarını kapağına taşıdığı     
“Okudum ve anladım / Dünya bizden bahsetmiyor” dizeleriyle yeniden selamlıyor.
“YÜZYILI ANLAMAK İÇİN 100 KİTAP”
Her sayıda yeni bir 100 listemizin bu sayıdaki yansıması, her hikâyenin başını çeken “Yüzyılı Anlamak İçin 100 Kitap” oldu. Sağdan ve soldan, yukarıdan ve aşağıdan, oldukça geniş bir çerçeveden oluşturmaya çalıştığımız bu liste, Türkiye’yi hakiki anlamda şekillendiren, yalnızca satış rakamı değil, dolaşıma girme ve etkileme gücüne binaen oluşturduğumuz bir liste oldu. Umarız kuşatıcılığıyla hakiki okur nezdinde bir kılavuzluk vazifesi görür.
 
 
TÜRKİYE VE GÖÇ
Bu dosyamızda, Balkan Göçleri ve Osmanlı tarihi üzerine çalışmalarıyla bilinen H. Yıldırım Ağanoğlu ile Osmanlı’nın son döneminden bugüne, savaş ve zulümler sebebiyle gerçekleşen modern göçleri, tarihimizde yaşanan göçlerle mukayese ederek konuşmaya çalıştık. Hem geçmişi daha iyi anlamlandırmak, bugünkü Türkiye’nin nasıl oluştuğunun izini sürmek ve şimdiki göçlerle nereye evirileceğini düşünmek anlamında, ilgililerin dikkatini çekecek bir söyleşi oldu. Betül Durdu, Mavi Çınar, Z. Hilal Karataş, Selahattin Valeli yazılarıyla dosyaya katkı sağladı.
 
YAZI DİZİLERİNDE BU AY
Prof. Dr. Ömer Türker “İslam Düşüncesi ve Çağdaş Sorunlar” adlı yazı dizisi dahilinde bu ay “Kelam Geleneğinin Başlangıç Hikayesi” yazısıyla sayımıza katkı sağladı. Murat Güzel ise Carll Schmitt yazısıyla felsefe tarihinden portrelerine devam etti.
 
ÖZLENEN BÖLÜM: CİNS OTURUM
Uzun bir aradan sonra Eylül sayısıyla birlikte tekrar aramıza dönen Cins Oturum; gündelik hayattan insana, politikadan sanata, her şeyin rahatça konuşulduğu keyifli bir oturum oldu. Bu ayki oturuma; Yusuf Genç, İsmail Kılıçarslan, Rıdvan Tulum ve Samed Karataş katkı sağladı.
 
ŞAİR NEYE YARAR HATIRLAMAZSA ve CİNS KAFA
 “Şair Neye Yarar Hatırlamazsa” bölümünün bu ayki şairi, Atılganlığıyla kederini mezcedip, erken dönem şiirimizde avangard çıkışlarıyla tanınan Ercüment Behzad Lav oldu. Cins Kafalar’ın bu ayki muteber kişisi ise Fatih Karagümrük’ten, tüm dünyanın kalbini etkilemeyi başaran, üslubu ve fikirleriyle yerli ve yabancı birçok kişinin manevi anlamda hayran olduğu, sahaflar şeyhi Muzaffer Ozak Efendi oldu.
 
MERAKLA BEKLENEN KÖŞE: ÇABUK KONUŞMA
Prof. Dr. Erol Göka ve Rıdvan Tulum Çabuk Konuşma’da bu ay, “İnsan Gidince Ne Kalır?” sorusundan hareketle, insanın ölümünden sonra geride bıraktıklarını ve son yıllarda konuşulan “insan sonrası dünyanın” mümkün olup olmadığını Rıdvan Tulum sordu, Erol Göka yanıtladı.
TEKNOLOJİ VE MAHREMİYET 
Dosyamızda. Hukuk, dijital teknoloji, şirketlerin sorumlulukları ve insan haklarıyla ilgili çok sayıda çalışması bulunan, avukat-yazar Lizzie O’shea ile günümüz teknolojisinin perde arkasını, kişisel mahremiyete olan müdahalesini ve bunun sonuçlarıyla ilgili olan düşüncelerini içeren söyleşisi bu ay dergimizin çeviri söyleşilerinden biri oldu. Ayrıca dosyaya çeviri ve yazılarıyla; Serdar Bilir, Burak Genç, Nur Kaplan ve Hüdanur Akkuzu katkı sağladı.
 
TAZE BİR BÖLÜM: TÜRKİYE’Yİ TERK ETMEYEN ŞEYLER
Cins, Ağustos sayısıyla birlikte başlayan “Türkiye’yi Terk Etmeyen Şeyler” şeyler bölümünün Eylül ayı konusu, geniş ve kuşatıcı anlamıyla “yoksulluk” kavramı oldu. Bu sayımızda bölümümüzün yazarı ise Rıdvan Tulum.
 
CİNS’İN SEVİLEN KÖŞESİ
Zeynep Kantarcı, hazırladığı “Dünya Kadar” adlı köşe ile dünya kültür ve edebiyat gündemine dair geniş bir pencere açıyor. Kantarcı bu ay; The New Yorker, Harper’s, New England, The White Review, The Georgia Revıew ve Kenyon Review dergilerini takip edip gündemlerini gündeminize taşıdı.
 
 
 
YENİ YAZARLARIYLA CİNS HAZİRAN SAYISI KADROSU
Ahmet Murat, Güven Adıgüzel, Ömer Türker, Z. Hilal Karataş, Savaş Ş. Barkçin, Ercan Yıldırım, Muhammed Yazıcı, Serdar Bilir, Samed Karataş, Eray Sarıçam, Sadık Yemni, Betül Durdu, Mustafa Çiftci, Rıdvan Tulum, Serdar Bilir, Burak Genç, Nur Kaplan, Yusuf Genç, İsmail Kılıçarslan, Mavi Çınar, Dursun Ali Tokel ve Zeynep Kantarcı, Murat Güzel  Cins’in 2021 Eylül sayısı yazarlarıdır.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 02.09.2021
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 68
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 25 x 35 cm

Bu üründen 77 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 18,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/cins-aylik-kultur-dergisi-sayi72-eylul-2021/591312.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11451820/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner