Muhayyel, Ekim ayında 6. sayısıyla yürüyüşüne devam ediyor.
Hasan Aycın’ın çizgisiyle açılan dergiyi Mehmet Akıncı’dan “Dil Felsefesi ve Anlam Notları” ve Emin Selçuk Taşar’dan “Mekân, Oluş ve Mimari” adlı yazılarıyla okumaya başlıyoruz. Senem Gezeroğlu’nun “Şinasi’nin Münâcât’ında Bir İnanma Aracı Olarak Tabiat” ve İsmail Süphandağı’nın “Pepuk Kuşu Hikâyesi Üzerine Bir Derkenar” isimli metinleri dergimizin diğer inceleme yazılarından.
Üçüncü sayımızda öyküleriyle ağırladığımız isimler: Silvan Alpoğuz, M. Fatih Kutlubay, Onurhan Ersoy, Merve Koçak Kurt, Veysel Altuntaş, Ahmet Sarı ve Muhammet Karakaya.
Dergimizin bu ayki ana söyleşisinde Senem Gezeroğlu, İsmail Özen’e edebiyat ve sanata dair sorular soruyor. Veysel Altuntaş ise Gülhan Tuğba Çelik’le mini bir söyleşi gerçekleştiriyor.
Köşelerimizde bu ay, Necip Tosun edebiyatın yol haritasında “Roman ve Hayat”a dair görüşlerini kaleme alıyor. Mehmet Narlı, eleştirinin eleştirisinde “Roman Mukaddimeleri Okundu mu?” sorusunun cevabını arıyor. Yarın köşesinde ise Dilek Kartal bu ay Hasan Bozdaş’ı konuk ediyor. Bozdaş’la yapılan söyleşinin ardından Nergihan Yeşilyurt’un Bozdaş şiirlerine dair bir incelemesi yer alıyor.
Hüseyin Ahmet Çelik’in hazırladığı kitaplık bölümünde bu ay Ayşegül Özdoğan, Selma Aksoy Türköz’ün Ölmek İçin İyi Bir Gün Değil’ini; Betül Sezgin, Remzi Şimşek’in Sacit Kalamar’ını; Şeyma Subaşı, Kâmuran Şipal’in Dua Çiçeği’ni; Sıddık Yurtsever, Özlem Metin’in Alametifarika’sını ele alıyor. Tavsiye kitaplar, mürekkebi kurumadan okunacaklar ve yeniden baskılarla kitaplık bölümü yine dolu dolu.
Gözünüz Muhayyel’de olsun; görmek, görülmek ve görüşmek üzere, keyifli okumalar.