Yolcu dergisinin 81. sayısı "Sesim Sana Uğradı Mı?" manşetiyle çıktı.
Bu sayıda İhsan Fazlıoğlu ile yapılan bir söyleşi yer alıyor: "Sürekliliğin nihâî yönü Tanrı'dır... Formüle ettiğim "Varlık'ın Korunum Yasası"na uygun olarak "var-olur ve var-ölürüz; ama yok olmayız." Çünkü Tanrı'nın bir ismi olarak Hayy, Hayat'ı korur... Telâşa gerek yok, hepimizi öleceğiz; ancak yok-olmayacağız... Sadece böyle inanıyor değilim; böyle de düşünüyorum. Öyleyse "yanmaya" devam; sönünceye kadar değil; "söndürülünceye" kadar... Ya da derginizin adıyla dersek: Sürekli Yolcu olmak istiyorsak dâim yol-da olmalıyız; yol almalıyız; yol, istikâmeti olan bir yürüyüştür yani güzergâhı; yolcu, yol-da olan kişi değildir sadece; yol-ile olan, hatta yol-olan kişidir; çünkü ancak ve ancak yol-olan, yol-alır, yol-da kalır... Allah, istikâmeti muhkem yol-dan alıkoymasın; yol-dan çıkarmasın..."
Aydın Hız, Herman Hesse'nin Bozkırkurdu romanı üzerinden boşunalığın bilincine değindi.
Banu Özbek, Çağan Irmak Sinemasını "Dedemin İnsanları" filmi üzerinden okudu.
Naman Bakaç 15 Temmuz'u bir başka açıdan ele aldı.
Aziz Savaş, Bin Bir Gece Masallarına başlangıç yaptı: "Bir zamanlar sizler de bizler gibi çocuk idiniz ve deminden beri bana anlatmaya çalıştığınız o aydınlık, o berrak, o saf ve o bütün bir varlık âlemi ile ünsiyet kurabilen çocuk kalbi sizlerde de vardı? Ne oldu da onu yitirdiniz? Bu açgözlülük, bu ihtiras niçin?"
Dergide şiirleriyle Mustafa Yıldız, İbrahim Kilik, Mehmet Aycı, Hikmet Kızıl, Bülent Sönmez, M. Sultan Cica, İsmail Aykanat, N. Atilla Soykan, Serkan Türk, A. Hakan Karataş, Davut Güner.
Ömer İdris Akdin, Mustafa Everdi, Kemal Albayrak, Rıza Kemal G., Mustafa Uçurum, Faik Öcal, Ali Korkmaz, R. Hacı Ahmet, Enes Can, Betül Gayretli, Hamza Çelenk, Fatma Serenli, Ümit Evran, Mustafa Işık ise öykü ve denemeleri ile derginin bu sayısında yer alıyor.