banner
1838 Yazında Kürdistan & İngiltere'nin Erzurum Başkonsolosu James Brant'ın Kürdistan Seyahati Notları

1838 Yazında Kürdistan İngiltere'nin Erzurum Başkonsolosu James Brant'ın Kürdistan Seyahati Notları

İngiltere’nin Erzurum konsolosu olan James Brant ve yardımcıları (Dr. E. D. Dickson ve M. D.) Kürdistan’ın bir kesimini dolaşarak araştırmalarda bulunmuşlardır. Bu gezinin notlarını yazan James Brant da, bu notları 1840’ta Journal of the Royal Geographical Society of London dergisinde yayınlamıştır. Notlarını hemen hemen her gün yazan James Brant, aynı zamanda gidip gördükleri bölgeleri de detaylı belirtmiştir. James Brant’ın gezip gördüğü ve kitapta da detaylı behsettiği yerler: Gimgim, Pasûr, Çiyayê Andok, Badika, Licê, Sîlwan, Hênê, Maden, Elezîz, Xarpût, Palo, Bîngol, Solxan, Bedlîs, Tatwan, Gewaş, Wan, Ercîş, Adilcewaz, Norşîn, Çiyayê Sîpanê, Xelat (Exlat), Diyadîn, Bayezid, Qerekilîse, Eleşgird.
Yer ve kişi adları indeksi yanında ayrıca kitapta o döneme ait James Brant’ın gezdiği yerleri gösteren bi harita da yer almaktadır. 1830-40’lı yıllardaki Kürdistan’ın bu yöresiyle ilgili olarak araştırma yapmak isteyenler için zengin bir kaynak konumundadır.

Liste Fiyatı:
Çevirmen: A.Celil Kaya
Yayın Tarihi: 04.11.2014
Orijinal Adı: James Brant
ISBN: 9786058487710
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 22 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/1838-yazinda-kurdistan-ingilterenin-erzurum-baskonsolosu-james-brantin-kurdistan-seyahati-notlari/353450.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:987812/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner