banner
AK Parti'nin Muhafazakar Demokrat Kimliği

AK Parti'nin Muhafazakar Demokrat Kimliği

AK Partinin "muhafazakar-demokrat" olarak adlandırdığı siyasal kimlik, birbirine eklemlenmiş ve aynı zamanda birbirinden farklı olan iki görünüm arz etmektedir. AK Parti, bir yandan Batı'daki muhafazakarlığa benzer bir muhafazakarlık anlayışını benimserken, öte yandan, DP, AP ve Özal'lı ANAP çizgisiyle de Türk seçmenine hitap eden, Türk toplumunun tarihsel, kültürel ve dinsel geleneklerini yücelten bir söylemin de maliki olarak karşımıza çıkmaktadır.
Siyasal ideolojisinde muhafazakarlık ve demokrasiye birlikte yer veren AK Parti, siyaslal kimliği üzerine yürütülen çeşitli tartışmalara muhatap olmaktadır. Kimileri bu kimliğin, asıl kimliği gizlemek için kullanılan bir maske olduğunu savunurken, kimileri de kimlik içinde mevcut olduğunu savunduğu çelişkilere vurgu yaparak AK Parti'nin tutarsız olduğunu ileri sürmektedir. AK Parti'nin siyasal kimliği üzerinde yapılan ilk bilimsel çalışmanın kitaba aktarılmış hali olan eserin, AK Parti'nin kimliğini netleştirme çabalarına bilimsel perspektiften büyük takılar sağlayacağını umuyoruz.

Liste Fiyatı: 25,00
Yayın Tarihi: 30.03.2004
ISBN: 9789759897079
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 280
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 21 cm

Bu üründen 55 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 15,81
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ak-partinin-muhafazakar-demokrat-kimligi/70019.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:286336/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner