banner
Alt İşverenlik Rehberi

Alt İşverenlik Rehberi

20 yılı aşkın süredir meslek profesyonelleri ile yaptığım görüşmelerde fark ettim ki, alt işverenlik konusunda neredeyse hiç kimse, neredeyse hiçbir şey bilmiyor ve öğrenmiyor. Bu söylemi iddialı, kibirli hatta tacizkâr bulabilirsiniz ancak bu kitabı okuduktan sonra aynı fikirde olacağımızı umuyorum.

Ülkemizde yaklaşık olarak 25 yıllık etkin geçmişi olan alt işverenlik kavramı, hâlâ yeterince anlaşılabilmiş değil. Alt işverenliğin bir okulu, meslek odası veya kapsamlı bir hukuki mevzuatı bulunmaması, bu durumun ana sebeplerinden biri. Sektör tümüyle oyuncuların yaşadıklarına ve kamu otoritesinin bu yaşananlara verdiği tepkilere terk edilmiş gibi görünüyor. Hâl böyle olunca mevzuata veya uygulamaya dair kaynaklar sistemli biçimde toplanamıyor ve akademik literatür oluşturulamıyor. Bu da alt işverenlik alanında derin bilgiye ve eğitime ulaşılmasını imkânsız kılarak tecrübeyi kutsuyor. Tek öğrenme yöntemi, kötü tecrübeler oluyor.

Mesela, ülkemizde herhangi bir sektördeki en yaşlı firmalar listesini incelediğimizde, geçmişi Cumhuriyet tarihinden geriye giden ve hâlâ faaliyette olan firmalara rastlamamız mümkün iken, alt işverenlik sektöründe 20 yılını dolduran ve hâlâ faal olan firma bulmamız pek mümkün görünmüyor. Bu durum, ilişkinin diğer tarafında yer alan asıl işveren temsilcilerinin, alt işverenlik konusunda kaynak bulmalarına ve tecrübe edinmelerine engel olarak, alt işverenliği sığ bir anlayışa hapsediyor. Bu bilinmezlik ve kötü tecrübeler evreni öyle bir hâl alıyor ki, asıl işverenlerin gözünde alt işverenlik sektörü bir mayın tarlasına, alt işveren seçimi ise bir kör kurşuna dönüşebiliyor. Lakin aynı evrenin bir diğer tarafında kapsamlı alt işverenlik ilişkileri geliştiriliyor ve dünya devi havayolu şirketlerinin, havalimanı hizmetlerinin yürütülmesi gibi kapsamlı ve kritik işleri, bir veya birkaç alt işverene devredilerek yüksek verim alınabiliyor. Bu çelişkinin merkezinde ise doğru inşa edilmemiş alt işverenlik ilişkileri yer alıyor.

Bu kitap, alt işverenlik konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ve aşağıda listelenenleri amaçlayan meslek profesyonellerine rehber olması amacıyla yazılmıştır.

- Etimoloji ormanında kaybolmadan zorunlu kavramları anlamak
- Mevzuat denizinde boğulmadan ilgili kanun hükümleriyle tanışmak
- Uygulamada sıklıkla yapılan hatalardan kaçınmak
- Örnek olaylar üzerinden muhtemel senaryoları algılamak
- Alt işverenlik ilişkisine dair kritik noktaları öğrenmek
- Mevcut alt işverenlik ilişkisinin sorunlarını tespit ederek onarmak
- Yeni alt işverenlik ilişkisi inşa etmeden önce yol haritası çizmek

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 04.07.2024
ISBN: 9786253914462
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 174
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 109 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
159,00

Genellikle 2-4 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 302

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/alt-isverenlik-rehberi/687246.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11912377/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner