banner
Ana Hatlarıyla Türkiye'de Siyasal Hayat

Ana Hatlarıyla Türkiye'de Siyasal Hayat

21. Yüzyılın ilk çeyreği, hem Türkiye hem de tüm dünya açısından 20. yüzyıldan kalma sorunları çözme çabalarıyla geçmektedir. 20. yüzyıl, iki büyük dünya savaşının yaşandığı, pek çok devletin yıkıldığı, pek çok yeni devletin kurulduğu,19. yüzyıldan devralınan miraslarla devrimlerin yapıldığı ve elbette ki bu kitabın temel konusu olan Türkiye’de de bir imparatorluğun yıkılıp yerine yeni bir devletin kurulduğu bir yüzyıl olmuştur. İki büyük dünya savaşı ve pek çok yerel ve bölgesel nitelikli savaş ve uluslararası gerilim ile birlikte, dünyayı üçüncü bir dünya savaşının eşiğine getiren Soğuk Savaş’a sahne olan 20. yüzyıl tüm dünyanın çehresini değiştirmiştir.
Bu kitapta, 19. yüzyıldan itibaren ve özellikle de 20. yüzyılda Türkiye’deki siyasal hayatın genel bir görünümü sunulmaktadır. Kuşkusuz Türkiye’nin siyasal hayatı uluslararası gelişmelerden bağımsız değildir. Bu nedenle kitapta ele alınan tüm gelişmeler, içinde şekillendikleri uluslararası konjonktür ile ilişkili olarak değerlendirilmelidir.
Öte yandan, “Türkiye’de Siyasal Hayat” başlığını taşıyan bu kitap için birkaç önemli hususu belirtmek gerekmektedir:Öncelikle, Türk siyasal hayatı, Türk siyasi tarihi, yakınçağ Türkiye tarihi gibi isimlerle anılan akademik çalışma alanına, “Türkiye’de siyasal hayat” isminin verilmesinin daha doğru olduğu düşünülmektedir. Çünkü siyasal hayatı yapılandıran kişiler, kurumlar, olaylar ve bunlar arasındaki ilişkiler ne salt tarih disiplininin konularıdır, ne yalnızca Türkler tarafından gerçekleştirilmektedir ve ne de bütünüyle geçmiş, bitmiş şeylerdir. Siyaset bilimi, sosyoloji, iktisat, hukuk, yönetim bilimi gibi pek çok akademik disiplinin alanına giren bu konular, farklı pek çok unsurun etkileşimiyle meydana gelmekte ve etkilerini sürdürmektedir.

Liste Fiyatı: 152,00
Yayın Tarihi: 19.09.2013
ISBN: 9786054454822
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 233
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 113,62
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ana-hatlariyla-turkiyede-siyasal-hayat/317721.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:82452/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner