banner
Anlama Sürecinde Arapçanın Yapısal İşlevleri

Anlama Sürecinde Arapçanın Yapısal İşlevleri

Tüm dünya dillerinin düşünceyi ifade etmek gibi ortak bir hedefi vardır. İnsan zihninde yer eden düşünceler, dilden dile farklı bir şekilde tezahür eder.  Dil sistemi, insana düşüncesini şekillendirecek bir çerçeve sunar. Dil ve düşünce arasındaki açık bir irtibat vardır. Sözdiziminden maksat, sözcükleri birbiri ardı sıra sıralamak değildir. Aksine aklın gereğine uygun olarak anlamlı bir düzene koymaktır. İnsan mantığına ve aklına uygun olarak şekillenen söz, cümle olarak isimlendirilir.
Arapçada cümleyi oluşturan unsurlar arasındaki anlam ilişkisi cümlenin ifade gücü açısından önemlidir. Belâgatçılar, sözün fasihliğini bununla ölçerler. Cürcânî’ye göre sözün beliğ olmasını belirleyen cümleden kopuk olarak sözcükler değil, kelimelerin cümle içindeki dizilişi ve aralarındaki anlam ilişkisidir. Temmâm Hassân’ın karineler olarak ifade ettiği unsurlar arasındaki uyum, cümlenin doğruluk derecesini belirler.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 11.04.2019
ISBN: 9786059168991
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 194
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 6 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/anlama-surecinde-arapcanin-yapisal-islevleri/500457.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:8596235/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner