banner
Anne Karnında

Anne Karnında

Embriyodan doğuma: 3 boyutlu görüntülerle 9 aylık yolculuk

İnsan embriyosunun ana rahmindeki 9 aylık olağanüstü, hayranlık uyandırıcı macerası hiç bu kadar ayrıntılı ve anlaşılır biçimde anlatılmamıştı. İlk olarak bir televizyon belgeseli olarak hazırlanan Anne Karnında kitabı, en yeni animasyon teknolojilerinin yanısıra, çığır açan film ve görüntüleme tekniklerinin de yardımıyla, gebeliğin başlangıcından doğuma kadar, bu yolculuğun izini sürüyor.

Gerçek hayatta filme alınamayacak önemli gelişim evrelerinin gösterilebilmesi için son derece gerçekçi ve anatomik bakımdan tıpatıp birbirinin aynı beş fetüs modeli (plasentası, göbek kordonu ve zarlarıyla birlikte) gerekti. Bu modeller, model yapım ve görsel efekt alanında uzman bir şirket olan Artem tarafından yapıldı ve Dr. David Barlow tarafından filme alındı.

3 boyutlu ve 4 boyutlu taramaların ortaya çıkması, araştırmacıların, fetüsün gelişimini ve davranışını, bu güne kadar hiç görülmemiş ayrıntılarıyla yakından incelemesini sağladı. Ana karnındaki yaşamın filme alınabilmesi ancak bu gelişmelerle mümkün oldu. Fetüsün mahrem dünyasına ait olağanüstü görüntüleri doğumdan önceki yaşamın kusursuz kronolojik kaydı ile biraraya getiren Anne Karnında, önceki bütün kitaplardan farklı olarak, gebelik mucizesini hepimizi heyecanlandıracak, sırlarına varılabilecek bir öykü haline getiriyor.

Anne Karnında, bu olağanüstü dünyaya bir pencere açan, ana rahmindeki bebeğin perspektifinden gebeliği başından sonuna kaydeden ilk kitap. Anne Karnında, anne-babaların kafalarını karıştıran, onları allak bullak eden soruları cevaplıyor. Neden bu şekilde ürüyoruz? Yumurta neden spermden bu kadar büyük? Döllenen bir hücre ne olması gerektiğini nasıl olup da biliyor? Bebeğin başı neden yukarıda? İkizler nasıl oluyor? Fetüs ne hissediyor, ne kadar duyuyor ya da görüyor ya da tat alıyor? Annesinin korkularına, mutluluğuna veya açlığına tepki veriyor mu? Doğumu başlatan ne? Bebek, çıkışın ne yönde olduğunu ve çıkma vakti geldiğinde bu serüveni nasıl bitirmesi gerektiğini nasıl biliyor? Ana karnında geçirdiği süre boyunca bebeğin gelecekteki sağlığını neler belirliyor?

Liste Fiyatı: 28,01
Yayın Tarihi: 16.05.2007
ISBN: 9789756690604
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 21 x 23.5 cm

Bu üründen 72 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/anne-karninda/94912.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3188162/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner