banner
Arapçada İ'rab Kaideleri

Arapçada İ'rab Kaideleri

Ülkemizde Arapça sarf ve nahivle ilgili Türkçe birçok eser yazılmışken i‘râbla ilgili Türkçe eser sayısı birkaçı geçmemektedir.
Bu eserler incelendiğinde genellikle i‘râbların Arapça verildiği, cümlenin tamamından ziyade ilgili kısımların i‘râbının yapıldığı görülmektedir. İşte bu sebeple çalışmamız âmil, mamûl ve i‘râb esas alınarak tamamen Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Her cümlenin i‘râbında gerekli olan kurallar, en çok tercih edilen görüşler doğrultusunda öğrenmeyi kolaylaştıracak şekilde sunulmaya çalışılmıştır. İ‘râb örneklerinin seçiminde kolayca kavranabilecek cümlelerin seçilmesine dikkat edilmiştir. Nahiv ve sarfla ilgili konulara kısaca değinilmiş ve geniş bilgi için gerekli kaynaklara atıflarda bulunulmuştur.
Giriş ve üç ana bölümden meydana gelen çalışmanın sonuna Arapça i‘râb uygulamalarından oluşan, tablolar halinde yirmi beş örneğin bulunduğu bir bölüm yer almaktadır.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 20.08.2014
ISBN: 9786055350635
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 148
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 34 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 11,50
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/arapcada-irab-kaideleri/347101.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:963274/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner