banner
Artemisia'nın Çilesi

Artemisia'nın Çilesi

İtalya’nın barok döneminde bir kadının ressam olması için nelere sahip olması gerekirdi? Yetenek. Tutku. Kararlılık. İyi Şans. Artemisia Gentileschi’de biri hariç hepsi vardı.

On yedi yaşındayken babasının arkadaşı tarafından tecavüze uğrayan ve bu yüzden Engizisyon’un soruşturma ve işkencesine maruz kalan Artemisia Gentileschi, adını temizlemek için babasının isteği üzerine, hiç tanımadığı Floransalı bir ressamla evlenir. Sanatın merkezi Floransa’da yüreği ve algılaması iyice gelişen Artemisia, Genç Michelangelo Buonarroti’nin desteğiyle Akademi’ye kabul edilen ilk kadın ressam olur; Cosimo de’Medici’nin himayesine girer. Medici’nin sarayında tanıştığı ünlü bilim adamı Galileo Galilei’yle ömür boyu sürecek bir dostluk kurar.

Hep sanatıyla birlikte yaşayan Artemisia Gentileschi, geçmişte tecavüze ve Engizisyon’un hışmına uğradığı için, Kilise tarafından asla kabul edilmez. 1700’lerin dünyasında bir kadın olarak var olmak yeterince zorken, bir kadın ressam olarak yaşamını sürdürmek, kurallara başkaldırmak neredeyse imkânsızdır. Ama Artemisia kararlıdır, taviz vermeden sevdiği işi yapacak ve hayata tutunacaktır.

Liste Fiyatı: 9,21
Çevirmen: Derya Kartal
Yayın Tarihi: 11.05.2007
Orijinal Adı: The Passion of Artemisia
ISBN: 9789750404153
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 354
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 22 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/artemisianin-cilesi/94745.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1529/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner