banner
Asırlardır Omuz Omuza

Asırlardır Omuz Omuza

Bu kitap, Osmanlı’nın çöküşü ve Anadolu dirilişini yaşayan bir ailenin üç asırlık öyküsüdür. Anadolu’da isyanları, eşkıyalıkları, Balkan Harbi’ni, Birinci Dünya Savaşı’nı, Osmanlı’nın çöküşünü, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşunu yaşayan ailemiz, resmi kayıtlarla, anılarla üç asırlık tarihsel süreç içinde incelendi. Kurtuluş ve çağdaş Cumhuriyet’in kuruluş süreçlerindeki insanlarımızın yaşadıkları, Cumhuriyet öncesi ve sonrası ekonomi ve sosyal yaşam örneklendi.
Köy Enstitüleri’nin yarattığı aydınlanma süreci yaşayanların anlatımlarıyla yazıldı. İnsan zekası genetik ve eğitime bağlı gelişir. Genetiğimiz elimizde değil, ona bir şey yapamıyoruz, ama, eğitim elimizde. Ayrıca “Başarı yalnızca sözlüklerde kelime olarak çalışmanın önünde yer almaktadır”, çalışmadan başarı söz konusu değildir. Bizim gibi “Sade yurttaşlar” için Cumhuriyet’in ne anlama geldiğini, kendi ailemden örnekledim. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında tek bir okuryazarı dahi olmayan Deli Molla torunlarının bu günü, çağdaş Cumhuriyet’in sonucudur. Halk çocukları için “Çağdaş Cumhuriyet ne demektir?” sorusuna yanıt aradım.

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 18.06.2013
ISBN: 9786054400218
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 168
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 13,84
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/asirlardir-omuz-omuza/308446.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:179706/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner