banner
Aşkın Devletten Sivil Topluma

Aşkın Devletten Sivil Topluma

Geçtiğimiz yüzyıl, ulus devletlerin tarih sahnesine çıktığı ve geliştiği yüzyıldı. Yüzyılın başında imparatorlukların çözülmesiyle birlikte çok sayıda ulus devlet ortaya çıkmıştı. Bu tarihsel gelişmeden hareket eden bazı düşünürler, çağın ruhunun, toplumunu çepeçevre kuşatan aşkın bir devlete gebe olduğu tezini ortaya attılar. Bu düşünürlere göre tarih, geçici bir durak, bir araç olan sivil toplumdan aşkın devlete doğru ilerleyecek, aşkın devlete vardıktan sonra da nihayete erecekti. Yirminci yüzyıl, gerçekten aşkın devletlerin otoriter veya totaliter bir zemin üzerinde ortaya çıktığı yüzyıl olmuştu.
Ömer Çaha, ülkemizdeki sivil toplum arayışlarını genel devlet kavramı ve anlayışlarının tarihsel sürecinde ele alıyor. Osmanlı’da ve Cumhuriyet Türkiyesi'ndeki devlet yapısını incelerken özellikle 1980'den sonra sivil toplum hareketlerini felsefi bir bakışla analiz ediyor.
Kitap yeni baskı için yeniden gözden geçirilirken, on yıllık gelişmeler ışığında ciddi bir revizyona tabi tutulması kaçınılmaz oldu. Çaha, Aşkın Devletten Sivil Topluma’nın Türkiye’nin demokratikleşme yolundaki yürüyüşüne eşlik etmesinin verdiği heyecanın, kitabı gözden geçirmek için harcanan çabayı bir eğlence haline getirdiğinin altını çiziyor.
Hiç kuskusuz "Aşkın Devletten Sivil Topluma" güncellenmiş basımıyla devlet-toplum tartışmalarında açımlayıcı bir yapıt olma özelliğini sürdürüyor.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 12,96
Yayın Tarihi: 01.12.2007
ISBN: 9789756381328
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 374
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 11 x 16 cm

Bu üründen 141 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/askin-devletten-sivil-topluma/104165.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:190483/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner