Atatürk Çanakkale'de

Büyük Atatürk, yarbay rütbesiyle katıldığı Çanakkale savaşlarında elde ettiği başarılarla çok kısa sürede dikkatleri üzerinde toplamış, dört ay sonra Anafartalar Grubu Komutanlığı’na getirilmiş, Sayın Turgut Özakman’ın ifadesiyle “Çanakkale Savaşı boyunca, Liman Paşa dışında hiçbir komutan, bu kadar uzun zaman, bu kadar çok birliği ve bu kadar geniş bir alanı komuta etmemişti.”
 
Bu savaşa 20 tümen, 39 tümen komutanı; 10 kolordu, 52 alay, 104 alay komutanı; 18 kolordu komutanı; iki ordu, iki ordu komutanı; binlerce subay, yüzbinlerce asker katılmışken, Yarbay rütbesi ile muharebelerin ortasında bu cepheye gelen Mustafa Kemal, Çanakkale Zaferi’ne imzasını atmış, “İstanbul’u kurtaran kahraman” unvanını hak etmişti. Çünkü Çanakkale’nin geçilmesi İstanbul’un da geçilmesi anlamına geliyordu.
 
Bu kitap, ülkemizin kaderini değiştiren bu zaferi, salt “iman gücüyle” kazanılmış, orada bir askeri deha yokmuş gibi gösterenlerin, Çanakkale Zaferi’nden Mustafa Kemal Atatürk’ü çıkarma projesine karşı bir cevap olarak yazılmıştır. Şunu ifade etmek gerekir ki, işgal kuvvetleri, Mustafa Kemal komutasındaki kara muharebeleri ile püskürtülmüş olmasaydı, düşman, İstanbul’a, oradan da Anadolu’ya geçmiş olacaktı.
Liste Fiyatı: 100,00TL
Yayın Tarihi: 09.04.2021
ISBN: 9786052114575
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Bu üründen 7 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
74,10TL
Kazanacağınız Puan: 148
Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat
66,69TL
Okuma Listeleri:
2 kişi
0 kişi
1 kişi