banner
Avrupa ve Deniz

Avrupa ve Deniz

Uydu fotoğraflarına bakıldığında Avrupa, denizlerle çevrelenmiş küçük bir yarımada gibi görünür. Bu geniş anlatıda Michel Mollat, Avrupa'nın denize bu denli yakınlığının tarihini nasıl etkilediğini inceliyor. Antik Yunan'dan günümüze değin denizci ulusların tarihini ve birbirleriyle etkileşimlerini ve dünyanın nasıl yavaş yavaş keşfedildiğini, öğrenildiğini ve sömürüldüğünü anlatıyor. Ayrıca büyük deniz yollarının önce İspanyollar, ardından Hollandalılar ve daha sonra iki yüzyıldan daha uzun bir süre boyunca İngilizler tarafından denetlenmesinin bu ülkenin maddi zenginliklerini nasıl etkilediğini ele alıyor.
Michel Mollat, Avrupa'nın büyük limanlarının gelişimini ve ayırt edici özelliklerini, kıtadaki çelişkilerin çözümü için sıkça başvurulan büyük deniz savaşlarını ve korsanlara karşı yüzyıllarca süren hoşgörü ve mücadeleleri anlatıyor. Ve nihayet, tuz üreticileri ve balıkçılardan kıyı ve uzun mesafe denizcilerine kadar yaşamını denizden kazananlara ilişkin bir dizi portreye yer veriyor, denizin sanat ve sanatçılar üzerindeki etkisini inceliyor.
Tarihçilerle coğrafyacılara olduğu kadar denizcilik tarihiyle ilgilenen herkese seslenen bir kitap.

Liste Fiyatı: 1,85
Çevirmen: Muhittin Kargın
Yayın Tarihi: 01.01.1993
ISBN: 9789754143164
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 279
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 107 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/avrupa-ve-deniz/44143.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:175295/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner