banner
Barbiana Öğrencilerinden Mektup

Barbiana Öğrencilerinden Mektup

Barbiana Öğrencilerinden Mektup, 1960’lı yıllarda yeni bir eğitim modeli düşüncesi çerçevesinde gelişen radikal eğitim anlayışının uygulamaya konduğu, Barbiana Okulu’nun öğrencilerinin sınıflı toplumlara ve onun eğitim sistemine bakışlarından örnekler sunan bir kitap; küçük İtalyan çocuklarının büyük, umutlu ve gerçek bir anlatısı.

Barbiana Okulu’nun öğrencileri, var olan eğitimin nasıl bir ayrımcılık uyguladığının altını çiziyor. Eğitim sisteminden dışlanmış – okuldan atılmış- bu çocuklar, “Mecburi eğitim sınıfta bırakma hakkına sahip değildir.” diyerek hem öğrenci hem de öğretmen olarak birbirlerini yetiştiriyor, hiyerarşiye ve sınıflandırmaya tabi olmadan büyüyebiliyorlar. “Öğretmenlere” ve öğrencilere yazdıkları bu mektupla da mecburi eğitime dair yalın ve etkili bir ders veriyor, gerçek bir eğitim modeli sunuyorlar…

“Öğretmenler bu tablonun tarafsızlıklarına ve adaletlerine bir hakaret olduğunu söylediler. Şiddetle itiraz eden öğretmenlerden biri, öğrencilerinin ailevi durumlarına göre ayrım yapmadığını ve asla yapmayı da düşünmediğini söylüyordu: “Bir ödev dörtlükse dört veririm.” diyordu. Zavallı, kendisinde kınadığımız tarafın bu olduğunu anlayamıyordu; çünkü bu dünyada eşit olmayanlara eşit davranmaktan büyük haksızlık yoktur…”

“Sınıfta bırakmak çalılığa kurşun sıkmaya benzer. Çalılıktaki ya bir tavşan ya da bir çocuktur. Ne olduğu zamanla belli olacaktır. Öğretmen yapmış olduğu kötülüğü ancak Ekim ayında kavrayabilecektir. Sınıfta bıraktığınız acaba işe mi girdi yoksa tekrardan aynı sınıfı okuyacak mı? Sınıfta kalması, onun için iyi mi olacak, kötü mü? Gelecekte dersleri daha iyi izlemesini sağlayacak temelleri elde edecek mi yoksa artık yaşına göre olmayan dersleri okuyarak yıpranacak mı?”

Liste Fiyatı: 12,96
Çevirmen: Zehra Yıldırım
Yayın Tarihi: 11.10.2012
ISBN: 9780000027375
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 124
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 103 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 4,67
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/barbiana-ogrencilerinden-mektup/283560.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:34860/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner