banner
Batılı İki Müsteşrik W. Montgomery Watt ve Rudi Paret’in İslamı Algılama Biçimlerinin Kritiği

Batılı İki Müsteşrik W. Montgomery Watt ve Rudi Paret’in İslamı Algılama Biçimlerinin Kritiği

Elinizdeki bu çalışmada, yirminci asırda İslam’la ilgili hararetli araştırmalar yapan meşhur Batılı müsteşriklerden William Montgomery Watt ile büyük Alman şarkiyatçısı Rudi Paret’ in İslam’ı algılama biçimleri, sistematik bir tarzda ve eleştirel olarak değerlendirilmektedir.
Oryantalizm/şarkiyatçılık disiplininin temsilcisi olan Müsteşrikler, istisnalar olmakla birlikte bu çalışmada da görüleceği üzere genel anlamda Batı medeniyetinin ve Batılı düşünce tarzının, önkoşulsuz bir şekilde kafalarda egemen olmasını amaç edinmektedirler. Kendi görüş ve medeniyetleri etrafında bir nevi kudsiyet meydana getirerek yaptıkları yorumların, mutlaka uyulması gereken alternatifsiz bir yol olduğu izlenimini vermektedirler. Burada verilen örnekler ve yapılan değerlendirmelerle, onların İslam’a dönük yaptıkları yorumlama faaliyetlerinde ne denli yanlı davrandıkları gösterilmekte, takip ettikleri sözümona objektif metodun alternatifsiz bir yol olmadığı somut örnekler eşliğinde işlenmektedir.

Liste Fiyatı: 21,50
Yayın Tarihi: 19.09.2016
ISBN: 9789944735834
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 80
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 114 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/batili-iki-mustesrik-w-montgomery-watt-ve-rudi-paretin-islami-algilama-bicimlerinin-kritigi/403230.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1702533/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner