banner
Berdel & Evlilik İttifakı

Berdel Evlilik İttifakı

İki erkeğin birbirlerinin kız kardeşlerini kendilerine eş olarak seçmeleri olarak özetlenebilecek berdel, her yönüyle patriarkal sistemin bir ürünüdür: Erkekliği yücelten bir 'gelenek' olarak kadına hiçbir hak sunmaz.
İkisi de berdel olan halası ve ablasının genç yaşta ölümleriyle berdel üzerine çalışmaya başlayan Yücel, Urfa'da süren kişisel gözlem ve deneyimlerini de aktardığı bu kitabında 'berdel'i bir gelenek olarak açıklayıp, yarattığı tahribatı ele alıyor. Dolayısıyla kitap, yaşadığımız coğrafyada olup biten bir geleneğin bütün detaylarını sunarak, 'erkeklik'le ilişkisini kurmakla kalmıyor, antropolojik bir yaklaşım getiriyor.
Şair ve araştırmacı kimliğiyle tanınan Yücel, 'Edebiyatta Ölüm ve İntihar' ve 'Türk Sinemasında Kürtler' kitabıyla topladığı beğeniyi, 'Berdel'le iyice pekiştiriyor.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 05.08.2008
ISBN: 9786051030128
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 292
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/berdel-evlilik-ittifaki/116824.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:20012/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner