banner
Beykozlu Edebiyatçılarımız ve Edebiyatımızda Beykoz

Beykozlu Edebiyatçılarımız ve Edebiyatımızda Beykoz

Bugün, Beykoz sınırları içine girene kadar sizi adım adım takip eden gürültü yerini sessizliğe bırakır. Eğer Beykoz'un içinde oturuyor ya da orada çalışıyorsanız, sizi rahatsız eden görüntü ve gürültü kirliliğinden ya da yükselen binaların estetik yoksunu renklerinden uzaktasınız demektir. Çünkü burası edebiyatımıza soluk veren büyük yazar ve şairlerin uğrak yeri olmuştur.

Edebiyatımızda dolaylı yada dolaysız birçok beldesinin, binasının, caddesinin, sokağının işlendiği Beykoz, bu ilgiyi fazlasıyla hak eder. Şiirlerin, romanların ve öykülerin birer karakteri ya da kahramanı gibi ince ince örtülerek anlatılan birçok köşesi, o eserlerle birlikte adeta ölümsüzleşmiştir.

Evliya Çelebi'den Halide Edip'e, Ahmet Mitdhat'tan Yahya Kemal'e, Orhan Veli ve Salah Birsel'e kadar birçok yazar, şair, gezginin ve kalem erbabının vazgeçemediği bir ilçe olan Beykoz için yazılanlar, en az onları yazanlar kadar önemli ve hacimlidir.

Beykozlu Edebiyatçılarımız ve Edebiyatımızda Beykoz kitabı, bir yandan Beykoz'un edebiyat tarihimizdeki önemine ışık tutarken, öte yandan bir ilçe üzerine yazılanların derlenmesi konusunda özgün bir çalışma olarak kendine yer buluyor. Burada unutmuş olabileceğimizden dolayı bahsi geçmeyen ve ismini koyamadığımız edebiyatçılarımızdan şimdiden özür dileriz.

Liste Fiyatı: 55,56
Derleyici: Muharrem Kaşıtoğlu
Yayın Tarihi: 07.07.2009
ISBN: 9789756461815
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 21 x 21 cm
Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/beykozlu-edebiyatcilarimiz-ve-edebiyatimizda-beykoz/129884.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:126744/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner