banner
Beynimdeki Yabancı

Beynimdeki Yabancı

Bir saniye şu problemi düşünün 1,5 kg bir et yığını var, onu avuçlarınız içinde tutabilirsiniz ama o, uzayın genişliğinde kafa yorabilir, sonsuzluğun anlamını düşünebilir, kendi varoluş anlamını düşünebilir, Tanrı’nın doğasını sorgulayabilir, bu gerçekten dünyada ki en hayret verici şey. İnsanların yüzleştikleri en büyük gizem; bütün bunlar nasıl oluyor?

Stres Beynin Frontal (Ön) bölgesinin hassasiyetidir.

“Batı, Zikri Geç Keşfetti!” ScientificAmerican

Önde Gelen Bir Nörobilimadamından Çığır Açan Buluşlar.
‘’TANRI, BEYNİNİZİ NASIL DEĞİŞTİRİR’’

Atomlar muazzam boşluklarda ışık hızıyla hareket eden atom altı parçacıklarıdır ve bu atom altı parçacıkları madde değildir. Onlar muazzam bir boşluktaki olasılık bulutlarıdırlar. Fiziksel dünyanın esas yapısının “süreksiz” dir. Süreksizlik, bir şeylerin var olup yok olmasıdır.
Uzay-zamanı şimdi nerede deneyimliyorsun? Bilincinde, bilincimiz mekânsız, sınırsızdır. Şu anda zamanı nerede deneyimliyorsun? Bilincinde, fakat bilincinin kendisi zamansızdır.

Sağ koluma baktım ve bedenimdeki sınırları artık belirleyemediğimi fark ettim. Çünkü kolumun atomları ve molekülleri, duvarın atomları ve molekülleri ile karıştırılmış olduğundan dolayı, nereden başladığımı ve nerede olduğumu belirleyemiyordum.

Sanki bir balon gibi azıcık miktardaki son bir havayla enerjimin uçuşunu, ruhumun teslim olmuşluğunu hissettim ve o anda hayatımın koreografının ben olmadığını anladım.

”Bir şeyi bilmekle her şeyi bilebilirsin!” İşte bir şeyi bilmekle her şeyi bilebileceğimiz bu tek şey “bizim kendimiz, bizim bilincimizdir”!

Biz bedenimizin içinde değiliz, bedenimiz bizim içimizde. Biz, zihnimizde değiliz, zihnimiz bizim içimizde. Bu dünyada değiliz, bu dünya bizim içimizde!

Beynin en önemli özelliği ise elektrikle etkileşime açık olmasıdır. Elektrik kökenlidir! Bu nedenle enerji yayar, enerji soğurur, ışıkla etkileşime girer. Elektrik devreleri gibi çalışması nedeniyle de bir baz istasyonunu mantığı gibi çalışabilir. Beynin bir elektriksel dili mevcuttur, kaldı ki kas sistemimizdeki sinirsel uyarılara anında sinirsel tepki (etki tepki) verilmesi bunu destekler niteliktedir.

Öte yandan benzer frekans aralığında bulunan nöron frekansları beynin içindeki olguyu oluşturur. Bu olgu sizin hissettiğiniz sizi harekete geçiren, ne yapmanız gerektiğini söyleyen şeydir

''Sanırım ''Evren'' olasıdır ki, kendine ''Ayna'' olacak bir ''Beyin'' i geliştirmiş olabilir.Ki buda, kendi ''Hakikat'' ini tanımaya dair ilk adım olabilir.''

Barsaklar 100 milyon adet sinir hücresiyle çevrili. Bu kadar çok sayıda sinir hücresine omuriliğinde bile rastlanmıyor. Kulağa hakaret gibi gelse de, birçok nöro bilimciye göre "ikinci beyin" asıl beynin bir kopyası.

Liste Fiyatı: 20,37
Yayın Tarihi: 10.05.2012
ISBN: 9786054447404
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 560
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 178 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/beynimdeki-yabanci/275265.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:19697/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner