banner
Bir Alevi Efsanesi

Bir Alevi Efsanesi

Selman’ ı Farisi bir isimdir, o Muhammed’in yakın adamlarından biridir, ama bu açıklamada bir simgedir, açıklaması da şöyledir; Selman, dünyanın şifrelenmiş ismidir, dünya, aslan takım yıldızından gelen büyük bir felakete uğradığında, tam yok olmak üzereyken bir kuvvet tarafından kurtarıldı, bu da Ali'dir. Bundan başka daha çok olaylar oldu, bunları anlatırsam zaten anlayamazsınız, Nergis, Turna, bunlar gibi şeylerin kutsallığı oralardan kalmadır. Bu isimler birer simge, birer şifredir. Ayrıca Hz. Ali pers ülkesine gittiğinde zerdüştün sönmeyen ateşi vardı, yüz binlerce yıldır kendi kendine yanan bir kutsal ateş, bir dağın devamlı yandığını düşünün. Zerdüşt rahipleri, işte bizim işaretimiz, bu Zerdüşt’ün işaretidir, sizin bundan büyük bir işaretiniz varsa size inanalım demişler, Hz. Ali yanan dağın yanına gelmiş ve ona “Asrın son ışığı olan ben geldim, sana gerek kalmadı” diye bağırmış, koca yanan dağ anında sönmüş.

Bir de “Hz. Muhammed, ben ve Hz. Ali, kâinat yaratılmadan evvel birer nurduk yani ışıktık, kâinatın yaratılışını beraber izledik. O nur âdeme, oradan diğerlerine, sonra babama, babamdan da bana, bendende Fatıma'ya geçti, Nurun diğer yarısı Ebu talipteydi, ondanda Ali'ye geçti, Nur, Ali ile Fatıma’ nın çocuklarında yani Ehlibeytte birleşti” demiş.

Bunun gibi çok işaretler vermiştir bunları gördüğümüz için Ali’yi ve Muhammed’ i kabul ettik, onlarda bizdendir bizim ışıklarımızdır.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 23.05.2011
ISBN: 9789944337571
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 528
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 47 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 14,95
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bir-alevi-efsanesi/256062.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:198007/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner