Onu tasvir edecek en uygun sözcük , bana ‘şövalyelik’ sıfatıdır gibi geliyor: Yirminci Yüzyılın ilk çeyreğinden yirmi birinci yüzyıla atlamış; sevgi, saygı, ilgi, şefkat, bilgi ve insanlık dolu bir yürek taşıyan yiğit bir şövalye…
Ayla Kutlu
Kimi yemişlerin dışı yumuşak , çekirdeği serttir.Göksel , dışı yumuşak, içi sert olanlardan. Görünüşteki yumuşaklığa aldanıp ısırmaya kalkanların dişi kırılabilir.
Aziz Nesin
Profesör Hüsnü Göksel’i herkes bilir; hele kanserle ilişkisi olanlar çok iyi bilir.Birçok sanat meraklısı bu eski edebiyatçıyı anımsar. 12 Eylül’ü yaşamış olan aydınlar herkesten iyi tanır.
Prof. Dr. Bahri Savcı
Hüsnü Göksel için aydın olmanın baş koşulu, korkuyu yenebilmektir. Korkuyu yenmedikçe insan aydın olmanın gereklerini yerine getiremez.
Emin Özdemir
Aydınlanma Devrimi’nin önde gelen insanlarından biriydi o ! Aydınlar Dilekçesi’ne imza koyduğu için kürsüsünden uzaklaştırılmasına aldırmayan, hekimliği tecim ilişkisi olarak görmeyen, hep kendinden vermesini bilen bir insan...
Mustafa Şerif Onaran
Hüsnü Göksel, bilgi ve bilimi bilinçle özümsemiş; yeteneklerini medeni cesaret ve girişimcilikle güçlendirmiş; kendisini ülkenin her alanda gelişmesine, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuka ve insan haklarına saygılı laik bir devlet olarak saygınlık kazanmasına adamış gerçek bir aydın idi.
Prof. Dr. Şerafettin Turan
Hüsnü Göksel’e ve bütün Hüsnü Göksellere yüreklerden saygı dolu selamlar… Onlar Türkiye’nin onurudur ve Türkiye onlarla daha da onurludur!
Uğur Mumcu
Prof. Dr. Hüsnü Göksel’in bazen evliyaya bazen İsa’nın ta kendisine benzettiğim ciddiyetle gülümseyen derin çizgili yüzü, bir kurtuluş şafağı olarak hep yüreğimizde parlardı. Anamı o amansız hastalığın pençesinden kurtarmak isteyen cerrahın piyanist parmaklarında evrensel uygarlığa yaratan insanoğlunu görürdüm.
Yaşar Aksoy