banner
Bir Kadının Anıları

Bir Kadının Anıları

Fanny Hill olarak da bilinen Bir Kadının Anıları, 1748’de İngiliz romancı John Cleland’ın Londra’da Borçlular Hapishanesi’nde yattığı sırada yazdığı ve edebiyat tarihinin en tartışmalı romanlarından biridir. John Cleland'ın cinselliği açık ifadelerle dile getirdiği, on sekizinci yüzyıl toplumunun ahlakına yönelik hicivci bir saldırı da sayılabilen roman genç, taşralı bir kız olan Fanny Hill’in Londra’ya göçü ve fahişeliğe kadar uzanan hikâyesidir. İngiliz edebiyatının ilk erotik romanlarından biri olma niteliği taşır.
 
Fanny Hill’in hikâyesi müstehcen içeriği nedeniyle edebiyat tarihinde sansürlü dönemler geçirmiş, ancak 1963 yılında İngiltere ve ABD’de yasal olarak satılmaya başlamıştır. Kurgusu, baştan çıkarıcı ve benzetmelerle süslü anlatımıyla İngiltere’nin genelevlerine, on sekizinci yüzyıldaki aşk ve cinselliğe hem felsefi hem de erotizm ile yaklaşan, aynı zamanda kararlı bir mutluluk ve aşk arayışıdır. Fanny Hill hayatta kalabilmek için fahişelik yaparken yaşadığı acılar, zevkler ve yükselişi Bir Kadının Anıları ile modern okuyucuyu eğlendirmenin yanı sıra entrikalarıyla içine alacak, aşkın para, zevkin ise kâr sayıldığı bir dünyaya götürecektir.

Liste Fiyatı: 13,89
Çevirmen: Buğra Özmüldür
Yayın Tarihi: 05.12.2017
Orijinal Adı: Fanny Hill
ISBN: 9786054751976
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 57 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bir-kadinin-anilari/444350.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5013638/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner