banner
Bir Sosyal Davranışçı Açısından Zihin, Benlik ve Toplum

Bir Sosyal Davranışçı Açısından Zihin, Benlik ve Toplum

Çevirisini yaptığım bu eserin dayanağı, Amerikalı bilim insanı, akademisyen, sosyal psikolog ve düşünür George Herbert Mead’in (1863-1931), Chicago Üniversitesi’nde verdiği ‘sosyal psikoloji’ dersine ait olan ve bir öğrencisi tarafından tutulan ders notlarıdır. Bu ders notları Mead’in ölümünden sonra derlenerek kitap haline getirilmiş ve ilk kez 1934 yılında yayınlanmıştır.

Bizim ülkemizde çok fazla bilinmeyen, sadece psikoloji, sosyal psikoloji, sosyal davranışçılık alanlarında çalışan uzmanlar tarafından tanınan George Herbert Mead ve onun bu çalışması, genelde psikoloji, özelde sosyal psikoloji, sosyal davranışçılık alanlarında bir başyapıt olmasının yanısıra, klasik sosyoloji kuramının da önemli bir tamamlayıcısıdır.
Siyasi ve felsefi yönden pragmatist, bilimsel yönden sosyal psikolog olan Mead, Anglo Sakson yapımı bir felsefi ve siyasi akım olan; doğruluğu, hakikati, başarıyı tek yanlı olarak, sadece bunların doğurduğu sonuçlar üzerinden değerlendiren ve hakikate sağladığı yarar açısından yaklaşan, incelediği, araştırdığı hemen her konuya “bu ne işe yarar” sorusuyla yaklaşan pragmatizmin en önde gelen temsilcilerinden birisidir ve aynı zamanda görüşlerine değer verilen seçkin ve özgün bir bilim insanı ve sosyal psikologdur.

-Vedat Ahsen Coşar

Liste Fiyatı: 246,00
Çevirmen: V. Ahsen Coşar
Yayın Tarihi: 05.02.2024
ISBN: 9786052496565
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 400
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 43 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
172,20

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 42

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 154,98
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bir-sosyal-davranisci-acisindan-zihin-benlik-ve-toplum/528497.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11845548/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner