banner
Bir Yorgun Savaşçı Halit Refiğ

Bir Yorgun Savaşçı Halit Refiğ

Kendine özgü sinema diliyle Türk Sineması’nda haklı bir şöhrete sahip olan Yönetmen Halit Refiğ, en az filmleri kadar, yaşadıklarıyla da sinema tarihinde tartışmaların odağı oldu. Refiğ’in 12 Eylül yönetimi tarafından önce yasaklanıp ardında da yakılan filmi Yorgun Savaşçı, dünya sinema tarihinde eşi görülmemiş bir sansür örneği olarak sinema tarihine geçti.

Bu kitap, genç sinemacı Ahmet Toklu’nun Yorgun Savaşçı filmi ile ilgili olarak gerçekleştirdiği röportajlardan oluşuyor. Halit Refiğ'in vefatından kısa bir süre önce kendisiyle görüşme imkanı bulan Toklu, yönetmenle Yorgun Savaşçı ve sansür ekseninde bir söyleşi yaptı. Refiğ’in dostlarıyla da aynı konu üzerine röportajlar yaparak, sansürün güncesini tuttu. Kitapta Halit Refiğ’in yanı sıra Hülya Koçyiğit, Can Gürzap, Ömer Serim, Giovanni Scognamillo ve Gökhan Yorgancıgil ile yapılmış söyleşiler yer alıyor.

Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 08.08.2012
ISBN: 9786054181063
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 100
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 23 cm

Bu üründen 10 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bir-yorgun-savasci-halit-refig/280120.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:67750/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner