banner
Biz Rakı İçeriz

Biz Rakı İçeriz

BüyükKeyif’in üstadı Vefa Zat, kitabı “Biz Rakı İçeriz” ile bir kez daha rakı severleri selamlıyor…
“Biz Rakı İçeriz”, Vefa Zat’ın 2005-2007 yılı tarihleri arasında BüyükKeyif sitesi için kaleme aldığı yazılarının yeniden gözden geçirilmesi ve düzenlenmesiyle yayına hazırlandı. Overteam Yayınları’ndan çıkan “Biz Rakı İçeriz”, üstadımızın rakının geçmişini ve bugününü anlattığı yazılardan oluşan güzide bir derleme. Kimilerinin geçmiş günleri yad edeceği kitapta, kimileri de hiç şahit olmadıkları bir dönemin eğlence dünyasını keşfedecek. “Biz Rakı İçeriz” rakıyı sadece içmekle kalmayıp aynı zamanda bu dem sofrasının adabını öğrenmek isteyenlere sesleniyor.
“Biz rakı içeriz, öteki bütün içkilere rağmen. Belki de hepsine inat, asıl içkimiz rakıdır. Ama rakının tadını çıkarmak kolay değil. Her şeyden önce sofrada âdâbını ister rakı. Mezesine, sohbetine, karafına, bardağına özen ister. Biri eksik olduğunda tadı kaçabilir, sofraya küsebilir. Bütün arzusu kendinden keyif alınmasıdır. Ondan keyif aldıkça buyurgan dünyasına daha çok girersiniz. Kimilerine göre tehlikeli, kimilerine göre vazgeçilmezdir bu dünya. Rakı, bu topraklarda yaşamış, yaşayan birçok kültürün sentezi gibidir.”
“Beleşe yatmadan, otlamadan, helalinden cümbüşleyelim... Çakıştıralım, çekizleyelim, dipleyelim, gagayı ıslatalım... Ama, ne ibiş olalım ne de zurna. Civataları gevşetelim, kıkırdayalım, gıcırdatarak makaraları çekelim, gevşetelim... Kafaları dumanlarken, habeye kayalım. Şenliğe yumulup adabıyla zilliği kıralım... Anzorot sofrası mancasız olmuyor...”
(Kitabın arka kapağından)

Liste Fiyatı: 20,37
Yayın Tarihi: 14.02.2012
ISBN: 9786054588046
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 216
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 11 x 19.5 cm

Bu üründen 78 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/biz-raki-iceriz/112520.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7338/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner