banner
Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Vardı

Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Vardı

Yetmişlerin sonunda Türkiye’nin en popüler şarkıcılarından biri, TRT’nin siyah-beyaz ekranına elinde balonlarla çıkıp, "Benim balonlarım vardı. Onları kimler aldı?" dizelerini seslendiren İbo’ydu. Bugün, yitip gitmiş çocukluk günlerini gözlerinin önünden geçiren çoğu insanımız, hafif kilolu, kalın çerçeveli gözlüklü İbo’nun o sevimli görüntüsünü kuşkusuz içlerine tatlı bir hüzün veren nostaljik hislerle yâd edecektir.

Öğrenciliğini ve akademisyenliğe adım attığı ilk yıllarını, koca koca kitaplara nakşedilmiş Türk dış politikasının "kırmızı çizgilerini" öğrenerek, bir çok resmî ve özel stratejik araştırma merkezinin bir furya halinde düzenledikleri beyin fırtınası toplantılarında, kimi zaman sivil kimi zaman apoletli devlet adamlarımızın "kırmızı çizgi" nutuklarını dinleyerek geçirmiş biri olarak ben de bugünden geriye baktığımda, o "kırmızı çizgilerimizi", artık her biri mazinin derinliklerinde kalmış hatıralar olarak yâd ediyorum. Bazen de kendi kendime soruyorum: "Acaba kırmızı çizgimiz falan yoktu da, birileri bizim ulusal duygularımızı okşamak için mi bunları uyduruvermişti?"

Türkiye’de hükümetlerin bir zamanlar "kırmızı çizgilerimiz" diye ilân ettikleri şeylerin, maalesef yavaş yavaş kırmızı balonlara döndüğünü siz de görmüyor musunuz?.

Sözünün arkasında duramayan Türkiye’nin caydırıcılık gücü ve inandırıcılığı giderek azalmakta. Ama belki daha önemlisi, vatandaşın da bu kırmızı çizgi edebiyatına karnı doymakta.

Yeni kırmızı çizgiler icat ve ilân edenlere, izledikleri politikaların maliyetlerini de millete fatura edenlere, "Bizim zaten kırmızı çizgilerimiz vardı. Onları kimler aldı?" diye sormak hepimizin en doğal hakkı değil mi?

Liste Fiyatı: 150,00
Yayın Tarihi: 25.09.2006
ISBN: 9789756325575
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 248
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 21 cm

Bu üründen 54 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 74,25
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bizim-kirmizi-cizgilerimiz-vardi/86107.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:290786/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner