banner
Bölücülüğün Uzun Tarihi

Bölücülüğün Uzun Tarihi

Bütün bu kitapta Kürt Sorununa – Güneydoğu sorununa –“Şark meselesinin" ve APO-PKK silahlı terör başkaldırısına kaynak teşkil eden tarihi gelişmeler var.
Bunlar değişmiyor.
Ne var ki, olaylar değişiyor ve değiştikçe de sorun hep aynı kalıyor.
Değişmeyen bir şey daha var bu sorun-sorunlar karşısında başlangıçtan beri yapılan hatalar.
Bu hataların en vahim olanları, APO/PKK baş kaldırışı.
1984’de Eruh-Şemdinli saldırısından sonra, bu günlere kadar uzanan 26 yıllık süreçte, ihanete varan aymazlıklarla yapıldı. Turgut Özal 1984'te, Eruh-Şemdinli baskınını duyuca, “Bir avuç çapulcunun işi” diyecek, daha sonra da iş büyüyünce, Apo ile uzlaşmayı ve Federasyonu düşünecekti.
Bölücülük hareketleri ve başkaldırıları 19. Yüzyılda başladı. 1919’dan sonra Sevr dayatmasıyla devam etti. O zaman ekilen tohumlar, bugün meyve veriyor. 1923’te cumhuriyet’in ilanından sonraki şark isyanlarının altında, özellikle İngiliz ajanlarının tahrikleri vardı.
“Bölücülüğün Uzun Tarihi” kitabının yeni baskısının maksadı, ilk basımda yer alan tarihi, gerçek belgeleri hatırlatarak bunların ışığı altında, Kürt bölücülüğünün ve bazı umutlarının nasıl olup da artık bir hayal olmaktan çıkıp, gerçekleşmekte olmasının sebeplerini, anlamak ve anlatmaya çalışmak!
“Kısacası dünden bugüne Kürt Bölücülüğünün tarihçesi…’
Altemur KILIÇ

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 17.09.2009
ISBN: 9789758916702
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 264
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 11 x 17 cm

Bu üründen 24 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
banner
banner
banner
loading
banner
banner