Bozkurt

Bana defalarca, Bozkurt adlı kitabımda kelimesi kelimesine aktarılan konuşmaların gerçek mi yoksa kurgu mu olduğu soruldu.
Bozkurt adlı eserimde aktardığım bütün alıntılar ve konuşmalar -kanıtı daha az kesin olduğu için yalnızca önemsiz sayılabilecek iki küçük istisna dışında- ya doğrudan Mustafa Kemal tarafından verilmiş ya da doğruluğu ve değeri kabul edilmeden önce son derece titiz biçimde sınanmış ve değerlendirilmiş yazılı veya sözlü kaynaklardan elde edilmiştir.
H.C. Armstrong
 
“Hükümetin, Bozkurt kitabının yurda sokulmasını engellemesi kararı üzerine Atatürk, merak etti, kitabı getirtti. Bir gece sofrada geç saatlere kadar tercüme ettirerek okuttu, dinledi. Armstrong, Atatürk’ün herkesçe malûm içkisinden bahsediyor ve bunlara garazkârâne mütalâalarını da ilave ediyordu. … Atatürk kitabı sonuna kadar dinledikten sonra "Hükümet bunu memlekete sokmamakla hata etmiş. Adamcağız bizim yaptığımız sefahati eksik yazmış, bu eksiklerini ben ikmal edeyim de kitaba müsaade edilsin ve memlekette okunsun!" diye latife etmişlerdi.”
Kılıç Ali, Atatürk’ün Hususiyetleri
 
"Atatürk, övülmekten hiç şüphesiz hoşlanmakla beraber, Türkiye'de yayınlanmasına izin verilmeyen Armstrong'un Bozkurt'u, kendi üzerine yazılmış eserler arasında en beğendiği idi."
Falih Rıfkı Atay, Çankaya, Pozitif Yayınları, İstanbul, tarihsiz, s. 12.
 
Atatürk’ün hayatıyla ilgili okunmasını tavsiye edeceğim kitaplardan biri H.C. Armstrong’un Bozkurt isimli kitabıdır… Bence en iyi Atatürk kitabıdır.
Prof. Dr. Celal Şengör
Liste Fiyatı: 550,00TL
Yayın Tarihi: 30.09.2026
ISBN: 9786258505948
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 350
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 1 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
378,13TL
Kazanacağınız Puan: 756
Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat
347,88TL
Okuma Listeleri:
1 kişi
0 kişi
0 kişi