banner
Buda Kimdir?

Buda Kimdir?

Bugünlerde Buda her yerde. Resmini televizyon dizilerindeki şömine raflarının üzerinde durduğunu, egzotik tatil broşürlerinin sayfalarını süslediğini ve parlak dergilerdeki ideal evlere kaliteli bir his kattığını görebilirsiniz. Buda Batı kültürüne girmiştir.
Toplumlarımızın ikonları olan film yıldızları ve rock müzisyenleri Budist olduklarını ileri sürdüğünden Buda’nın öğretileri de bilinmektedir.

Ama Buda kimdir? Bir Budist olmak ne anlama gelmektedir? Bu kitapta, ileri gelen bir Batılı Budist bu sorulara farklı açılardan bakıyor. Buda’yı tarihsel bağlamda, gerçeğin arayışına çıkan Hintli bir savaşçı prens olarak görüyoruz. Onu insan ırkının gelişimi bağlamında, karma ve yeniden doğum bağlamında, zaman bağlamında ve sonsuzluk bağlamında görüyoruz.

Her şeyin ötesinde, Buda'yla hayatın, ıstırabın ve ölümün gizemlerini anlamaya çabalayan bir insan olarak karşılaşıyoruz. Buda insan hayatını bütün yönleriyle aşarak ve bir Buda yani 'bilen, uyanık insan' haline gelerek bu anlayışı kazanmıştır.
Hayatın kalbine giden yolculuğu yapma ve izlediği yolu anlatma cesaretine sahip olduğu için, bu çabayı göstermeye hazır olanlar onun kazandıklarını kazanabilirler. Binlerce yıldır Doğu'da insanlar bu yolu izlemektedir. Artık sıra Batı'da.

Liste Fiyatı: 42,00
Çevirmen: Berna Biçen
Yayın Tarihi: 09.08.2012
ISBN: 9789756130445
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 195
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 59 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/buda-kimdir/280182.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:43790/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner