banner
Bulgur & Buğdayın Anavatanı Anadolu'dan Burcu Burcu Tarifler

Bulgur Buğdayın Anavatanı Anadolu'dan Burcu Burcu Tarifler

Biz buğdayı seviyoruz. Buğday bizim. Yabancı değil, Anadolu'nun yerlsi o. Tanışıklığımız çok eski. Unuyla neler yapacağımızı, bulgurunu nasıl değerlendireceğimizi, dövmesiyle aşure pişirildiğini sanki doğuştan biliyoruz.

Bazen bir içli köfte, bazen çiğ köfte yoğuruyoruz buğdayla. Sıcak yaz günlerinde yoğurtlu dövme çorbasıyla ferahlıyoruz. Çocuğumuzun ilk dişi çıktığında hedik pişirip, konu komşuya dağıtıyoruz. Asma yapraklarına sarıyoruz. Semizotu pişirirken içine katıyoruz. Mercimekle pilavını yapıyoruz. Hatta kış için tatlı tarhana bile hazırlıyoruz.

Ayfer Ünsal, bu kitapta, "nimet" dediğimiz bu tahılla ne kadar içli dışlı olduğumuzu gösteriyor. Buğdayın anavatanı Doğu Akdeniz'i yakından tanıyan yazarın malzemesi bulgur, dövme, düğü, firik, siyez, sefer kitel gibi buğdayın çeşitli halleri... Bu malzemelerle yapılan nefis yemeklerin sırrı ise anneannelerimizin o tertemiz hafızalarında yatıyor.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 05.01.2009
ISBN: 9789759059743
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 132
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15.5 x 23 cm

Bu üründen 128 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bulgur-bugdayin-anavatani-anadoludan-burcu-burcu-tarifler/123246.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:20701/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner