banner
Burun

Burun

Burun bizi çoğu zaman alay edilen ve genelde anlaşılamayan bir organın derinliklerine sürüklemektedir. Derinlemesine araştırılmış eğlenceli ve son derece açık bir yapıt.
-The Washington Post

Glaser, temiz havada alınan bir nefes gibi olan son derece akıcı bu anlatıya binlerce farklı koku katmaktadır.
-The Chrisian Science Monitor

Her yıl Amerikalılar burunları için milyarlarca dolar harcamaktadır. Reçetesiz satılan sinüs ilaçlarından estetik cerrahiye, aromaterapiden Chanel no.5’e kadar, bizler her işin içerisine burnunu sokmuş bir ulusuz. Fakat nasıl oluyor da bu hayati organ bir güzellik objesi, statü sembolü ve yargılayıcı bir karakterin temeli haline gelebiliyor? Kâğıt mendilin keşfedilmesine neden olan nedir? Kendimize bir eş aradığımızda ya da başkanımızı seçeceğimizde neden burnumuzu izleriz?

Burun, bu olgunun tarihsel, biyolojik, sanatsal, kültürel ve cinsel yönlerini hassasiyet, hastalık ve sağlık açısından büyüleyici bir biçimde ele alan bir yapıttır. Gabrielle Glaser araştırmasına eğlenceli hikâyeler ve doktorlar ile onların hastaları, FDA ve Fragrance Vakfı üyeleri, burnu kutsal Yahudi yazınları çerçevesinde ele alan bir haham ve en sonunda kendi uzun burnunu bıçak altına yatıran bir estetik cerrah ile yaptığı kişisel söyleşileri de ekleyerek yapıtına canlılık katmaktadır. Burun üzerinde düşünüp taşınan ve onun hakkında araştırmalar yapan, burnunu bir biçimde gizlemek ihtiyacı duyan ya da onu kozmetik açıdan başkalaştırmış olan herkesin ilgisini çekeceği kesin olan bu kitap burnun algıladıklarının gözlerin algıladıklarından çok daha fazla olduğunu kanıtlamaktadır.

Burun, kişisel ve sosyal eleştirinin en çekici türlerinden biridir.
-The Oregonian

Liste Fiyatı: 9,26
Çevirmen: Esra Çeto
Çevirmen: Zeynep Sakin
Yayın Tarihi: 14.05.2007
ISBN: 9789756110102
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 280
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/burun/94814.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1585/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner