banner
Büyük Şafii İlmihali

Büyük Şafii İlmihali

İslam Hukuk İlmi’nin özel adına “fıkıh” denir. Bu ilim, amellere ve uygulamalara ilişkin Şer’î hükümleri, ayrıntılı delilleriyle bildirir. Bu ilim dalı, abdest, namaz ve oruç gibi ibadetleri; alış veriş, faiz, ve kira gibi muâmelâtları; evlenme, miras ve nafaka gibi ailevî hukukları; muhakeme, cinayetler ve ceza gibi uygulamaları; devletin idaresi, teşkilâtı ve savaşla ilgili olan hükümleri içerir ve anlatır. Kısacası fıkıh ilmi; dinî, siyasî ve medenî hayatın bütün hususlarını çok geniş bir daire içinde anlatır.
Günümüzün diliyle bu çok kapsamlı ilme; “ilmihâl” denmektedir. İş bundan dolayı bu esere; “Büyük Şafiî İlmihâli” ismini verdik.
Günümüzde Şafiî Mezhebi’ne tâbi olan Müslümanların çoğu; memuriyet, çalışma vesâir sebeplerden dolayı Türkiye’nin her bölgesine yayılmıştır. Hâl böyle iken, Şafiî saliklerine hitap eden böyle kapsamlı bir fıkıh kitabı tercüme edilmemiştir. İşte bu ihtiyacı karşılamak üzere, orijinal adı; “el-Fıkhu’l-Menhecî = Fıkıh Metodu” olan ve 8 ince ciltten müteşekkil bu Arapça eserin tercümesini ortaya koymuş bulunmaktayız.
Bu kitabın mükemmel bir düzenle ve üslûpla yazıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Meselâ; namazın sünnetlerini sayarken, bu konu; namazdan önceki sünnetler, namazın içindeki sünnetler ve namazdan sonraki sünnetler diye bir nizam hâlinde dile getirilmiştir.
Bu kitap ana konuların hükmünü, meşruiyetinin delilini ve hikmetlerini açıklamaktadır.
Güncel olarak vâki olan veya vukûu mümkün olan meseleleri almış, varsayımlardan uzak kalmış, ihtilaflardan kaçınmış ve kaynaklara göre en sahih olan görüşleri tercih etmiştir. Bazı meselelerde şöyle veya böyle, zihinleri karıştırıp itirazlara sebep olacak ayrı görüşleri yakınlaştırma cihetine gitmiştir.
Kitap, yer yer çeşitli öğütleri de içermektedir. Bazı konularla ilgili ilmî ve faydalı nasihatlere de yer verilmiştir.

Liste Fiyatı: 350,00
Çevirmen: Fehremez Sercan
Yayın Tarihi: 03.11.2020
ISBN: 9789944790369
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 670
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 59 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 221,38
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/buyuk-safii-ilmihali/38456.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11303860/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner