banner
Büyük Selçuklular ve Mezhep Kavgaları

Büyük Selçuklular ve Mezhep Kavgaları

Farklı mezheplere mensup müslümanlar arasında zaman zaman önemli çekişmelerin, kavgaların ve hatta ölümlere varan silahlı çatışmaların yaşandığı bilinmektedir. Ancak çok daha iyi bilinen bir husus daha vardır: Verimli ilmî münakaşalar şeklinde gelişenleri dışında, mezhep çatışmaları İslâm dünyasına hiçbir yarar sağlamamış, hiçbir sorunu çözmemiş, Müslümanların kan ve gözyaşlarını akıtmaktan, İslâm şehirlerini tahrip etmekten başka bir şey getirmemiştir.
Selçuklular çağına gelirken tarihinin en yoğun çatışma dönemine giren mezheplere karşı bu büyük devletin yaklaşımı, onların, neden İslâm dünyasına öncülük edebildiklerini açıklamaktadır. Çünkü Selçuklular gerek siyasî alanda, gerekse dinî-kültürel alanda yaptıkları icraatlarla bu liderliği hak ettikleri gibi, mezheplere karşı izledikleri ince siyaset anlayışıyla aynı dinin mensupları arasında barışı büyük ölçüde sağlamaları suretiyle de buna hak kazanmışlardır. Öyleyse, bugün Batı emperyalizminin Müslümanlar arasında kışkırtmaya çalıştığı mezhep ayrılıklarından kaynaklanan düşmanlıkları önlemek için önümüzde oldukça güzel bir Selçuklu örneği vardır.
Elinizdeki bu kitap, farklı mezheplere karşı Selçukluların uyguladığı siyaseti ve mezhep çatışmaları karşısında aldıkları tedbirleri tüm detaylarıyla ortaya koymakta ve yüzyıllar öncesinden aldığı ilhamla asırlar sonrası günümüze ışık tutmaktadır.

Liste Fiyatı: 59,00
Yayın Tarihi: 19.10.2009
ISBN: 9789753556583
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 400
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 129 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/buyuk-selcuklular-ve-mezhep-kavgalari/94364.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1217/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner